Tunus’ta çeyrek final oynadı

Tunus’ta çeyrek final oynadı

Kıbrıslı Türk tenisçi Eliz Maloney-Yorgancı 2020 yılına iyi bir giriş yaptı.

A+A-

Tenis ve eğitim yaşamını İngiltere’de sürdüren Eliz Maloney-Yorgancı, başarı ile tamamladığı 2019 yılının ardından 2020 yılına da iyi bir giriş yaptı.

2019 yılını 6 maç kazanma serisi ile bitiren Eliz Maloney-Yorgancı, son olarak Aralık ayında Antalya’da oynanan Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) turnuvasında yarı finale çıktıktan sonra turnuva kötü hava şartları nedeniyle yarım kalmıştı.

 

Tunus’ta çeyrek finale yükseldi

Eliz 2019 yılının sonundaki iyi performansına 2020’de devam etti ve 9 Şubat tarihinde Tunus’un Monastır kentinde oynanan ITF turnuvasında çeyrek finale yükselme başarısını gösterdi. Çeyrek finale yükselebilmek için 4 maç kazanan Eliz, kış arasından sonraki ilk turnuvasında iyi bir performans sergiledi.

Ön eleme turunun ilk maçında Belçikalı raket Lena Delfosse’yi 6-0, 6-0 mağlup eden Eliz, ikinci maçında Fransız raket Kelia Lebihan’ı 6-3, 6-7, 10-0’lık skorla geçti.

Ana tablodaki ilk maçında Hollandalı rakibi Eva Vedder’e 6-4, 6-3’lük üstünlük kuran Eliz, ikinci turda ise Sırbistanlı Draginja Vukovic’i 6-2, 6-2 mağlup etti. Çeyrek finalde çekişmeli geçen maçı turnuvanın ikinci seribaşı Romanyalı Georgina Ghioroau’ya 6-3, 4-6, 3-6 kaybeden Eliz turnuvaya veda ederken Romanyalı rakip turnuvanın şampiyonluğuna uzandı.

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.