Tümer Metin LAÜ’deydi

Tümer Metin LAÜ’deydi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) tarafından organize edilen “LAÜ’de Bahar Söyleşileri” kapsamında Spor Yorumcusu ve eski milli futbolcu Tümer Metin öğrencilerle biraraya geldi.

A+A-

Söyleşide 32 kez Türkiye A millî takım forması giyen Tümer Metin yoğun bir ilgi ile karşılandı.

Söyleşide Tümer Metin, “Hem seçilmiş ve istenilmiş olmak hem de böyle sizin gibi dinamik bir kitleyle beraber olmak arayıp da bulamadığımız birşey. O yüzden severek ve isteyerek buradayım” dedi.

Futbol takımı seçmelerinde yüz kişinin bir alt yapıya başvurduğunu ve bu yüz kişi arasından sadece bir kişinin seçildiğini ifade eden Metin, seçilen bu bir kişinin özel olduğunu ve o kişinin yapabildiğinin en iyisini yaparak seçilmiş olduğunu vurguladı. Başarılı insanların istisnasız hepsinin kendilerini yaptıkları işe adadıklarını ve o yüzden futbolcuların bir hikayesi olduğunu dile getiren Metin, öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtladı. 

 

Metin: “Futbol topunun kendi içerisinde bir sihri var”

Hayatındaki herşeyi futbol sayesinde kazandığını söyleyen Metin, futbol topunun içerisinde hayat olduğunu vurguladı. Metin, “Futbol topu çok sihirli arkadaşlar. Bu top çevremde olduğu zaman ben yerimde duramam içim kıpır kıpır oluyor. Bunun kendi içerisinde bir sihiri var” dedi. Bir ödül töreninde yapılan konuşmadan çok etkilendiğini söyleyen Metin, “O konuşmada şu ifadelere yer verildi; futbol o kadar güzel birşey ki, futbol topunun öyle bir sihri var ki sadece kıtaları, kulüpleri ve insanları bir araya getirmiyor. İki tane Brezilyalı düşünün ikisi de Brezilya’da doğmuş biri Brezilya milli takımının hocası diğeri senelerce Türkiye’de Türk milli takımını seçmiş hizmet etmiş birisi. İkisi de övgü alıyor ikisi de Brezilyalı ve bu top sayesinde İstanbul’da buluşuyorlar” dedi.

 Şöyleşiden çok keyif aldığını ifade eden Metin, öğrencileri kırmayarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Söyleşinin sonunda, LAÜ Genel Sekreteri Mehmet Yalçın tarafından Metin’e Kıbrıs kültürünü yansıtan hatıra plaketi takdim edildi.

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.