“Tüm zorluklara rağmen kendimi geliştirmeye devam edeceğim”

“Tüm zorluklara rağmen kendimi geliştirmeye devam edeceğim”

Başarılı sporcumuz Merve Çelebi hafta sonu Balıkesir’de gerçekleştirilen Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonasında partneri Bahanur Gökalp ile şampiyon oldu.

A+A-

Haldun Oktay

Başarılı sporcumuz Merve Çelebi hafta sonu Balıkesir’de gerçekleştirilen Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonasında partneri Bahanur Gökalp ile şampiyon oldu. Final maçının ilk setine hızlı başlayan başarılı ikili, set boyunca oyunun kontrolünü elinde tuttu ve 21-14 lük skorla seti tamamladı. İkinci sette de aynı tempoda mücadele eden Merve-Bahanur ikilisi 21-17’lik skorla seti kazanarak Balkan Şampiyonu oldular. Ülkeye dönüş yolunda ulaştığımız Merve Çelebi Lefke Haber TV’ye çok özel açıklamalarda bulundu. Merve, açıklamalarında başarıya gidiş öyküsünü ve bu yolda yaşadığı sıkıntıları aktardı:

 

Çelebi: Şampiyonluğun gelmesi bizim için çok değerli oldu

“Yıl boyunca tüm müsabakalara ciddi bir şekilde hazırlanıyorum ancak Balkan şampiyonası ve uluslararası müsabakalar benim için daha da değerli, çünkü kendi başarımdan çok ülkemi iyi bir şekilde temsil etmenin sorumluluğunu da taşıyorum” diyen Çelebi, “Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda özel hazırlanmış, çok zorlu ve ciddi rakipler vardı. Yorucu maçlar yaptık, ardından şampiyonluğun gelmesi bizim için çok değerli oldu” dedi.

 

“Rica ederim benim başarılarımdan kendinize pay çıkarmayın”

Başarılı sporcu açıklamasının devamında “Bu başarıma siyasileri asla ortak etmiyorum. Turnuvalardan başarıyla döndüğümde kutlama mesajları yayınlamadan önce beni bu turnuvalara gönderirken ne destekler verdiler bunu düşünsünler. Rica ederim benim başarılarımdan kendinize pay çıkarmayın” dedi.

“Biz sporcuların istediği tek şey maddiyat değildir. Ama şu an bir turnuvaya gitmek sporcular için oldukça ciddi bir külfet” diyen Çelebi, “Uzun zamandır gittiğim her turnuvadan başarılarla döndüğümde tek yapılan şey tebrik etmek. Ben turnuvaya nasıl gittim, ne zorluklar çektim, bundan sonraki hedefim ne vs. farkında bile değiller ama başarı geldiği an işte bizim ülkemizin sporcuları ambargoya karşı gelir bak başarılıdırlar olur. Keşke bilseler ne şartlarda başarılı olmaya çalıştığımızı. Uzun ve zorlu antrenmanlar yaptık yine de yapmaktan çekinmem üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirdik. Devletin ilgili kuruluşları da artık üzerine düşen maddi manevi görevleri yerine getirsinler” ifadelerini kullandı.

 

“Tüm zorluklara rağmen kendimi geliştirmeye devam edeceğim”

Merve Çelebi tüm zorluklara rağmen kendini geliştirmeye ve şampiyonluklara imza atmaya devam edeceğim derken sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Tüm bu sıkıntılara rağmen bu ülkenin sporcu gençleri olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Ben tüm bu zorluklara rağmen çalışmaya, kendimi geliştirmeye ve yeni şampiyonluklara imza atmaya devam edeceğim.”

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.