Tüm zamanların puan durumu

Tüm zamanların puan durumu

Yenidüzen ve SporYeni, 1955 yılından bu yana oynanan ülke futbolunun en üst liginin puan durumunu her hafta okuyucularına güncelleyerek aktarıyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 1955 yılında kurulması ile birlikte ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 61’ıncı sezon önceki hafta oynanan son hafta karşılaşmaları ile tamamlandı. Yenidüzen her hafta en üst ligin puan durumunu okurlarına güncelleyerek aktardı.

 

Süper Lig’in son haftasında konuk ettiği Çetinkaya’yı 5-3 mağlup eden Mesarya, ikinci sezonunu geçirdiği Süper Lig’de önemli bir aşama kat etti. Sarı kırmızılı ekip 100 gol barajını aşarak toplam gol sayısını 104 yaptı. Mesarya’nın tarihindeki 100. golü ise yabancı oyuncu Quentin Debouto’dan geldi. Debouto’nun 27. dakikada skoru 1-1 yapan gol, takımının 100. golü oldu.

 

Geride kalan sezonda yedi takım sıralamada yükseliş gösterdi. Doğan Türk Birliği, Lefke, Cihangir, Merit Alsancak Yeşilova, Hamitköy ve Göçmenköy birer basamak yükselen ekipler oldular. Sıralamada en iyi çıkışı ise 3 basamak yükselen Mesarya gösterdi.

 

Sezon içerisinde takımlar maç sayılarında önemli aşamalar da kat etti. Hamitköy, Merit Alsancak Yeşilova maçı ile 200. Süper Lig maçını oynadı. Yeşilova 12. haftada Doğan Türk Birliği ile 2-2 berabere kaldığı maçta 250. maç sevincini yaşadı. 8. haftada konuk ettiği Mağusa Türk Gücü ile oynadığı maçta Lefke ise 750 maçını oynamış oldu.

 

Ligde China Bazaar Gençlik Gücü, 5. haftada Mağusa Türk Gücü deplasmanında 1000. Lig maçını oynayarak önemli bir aşama kat etti ve bir barajı geçen sekizinci takım oldu. Türk Ocağı ise 17. haftada konuk ettiği Gönyeli maçı ile 1200. maçını oynama başarısı gösterdi.

 

Sezon içerisine iyi bir çıkış yakalayan Mesarya 7. Haftada 1-0 mağlup ettiği maçta Ahmet Kara’nın golü ile 50. Süper Lig golünü geride bıraktı. Ardından son haftada Çetinkaya karşısında Quentin Debouto’nun attığı ilk golle 100. golün sevincini yaşadı.

 

Şampiyon Mağusa Türk Gücü, Yonpaş Dumlupınar’ı 2-0 mağlup ettiği maçtaki ikinci golü rakip filelere gönderen Beninli yıldız oyuncu Mickael Pote, MTG’nin tarihindeki 2300. lig golünü kaydetmiş oldu.

 

Süper Lig'den ihraç edilen, Merit Alsancak Yeşilova karşısında 4-0 galip gelen Miracle Değirmenlik’te ilk golü kaydeden Hasan Ulukök, takımının lig tarihindeki 100. golünü kaydeden isim oldu.

 

Ligin 14. haftasında konuk ettiği Lefke’yi tek golle yenen Cihangir’de galibiyet golünü penaltıdan kaydeden Muhittin Tümbül, en üst ligde 15. sezonunu geçiren takımının lig tarihindeki 700. golünü attı.

 

Tüm zamanların puan durumunda açık ara ilk sırada yer alan Çetinkaya, 17. haftada elde ettiği 3-0’lık Hamitköy galibiyetinin farklı bir anlamı vardı. Sarı kırmızılılar bu gollerle toplam gol sayısını 2750 yaptı. Takımın 2750. golünü ise Ramadan Ağdaç kaydetmiş oldu.

 

Süper Lig’de oynanan 17. hafta maçlarında Lefke’ye 3-1 mağlup olan Göçmenköy, kaydettiği golle 5. sezonunu geçirdiği en üst ligde 150. golünü rakip filelere gönderdi. Göçmenköy’ün 150. golü Malik Yakubu’dan geldi.

 

Ülke futbolunun en üst liginde 10. kez yer alan, son beş sezondur aralıksız Süper Lig’de bulunan Merit Alsancak Yeşilova, 5-3 kazandığı Çetinkaya maçı ile 400 gol barajını geçti ve takımın 400. golünü yabancı oyuncu Fidelis Iria kaydederek kulüp tarihinde yerini aldı.

 

Küçük Kaymaklı, konuk olduğu Türk Ocağı’nı 2-1 mağlup ettiği maçta atılan iki gol yeşil siyahlı ekibin gol sayısını 2200 yaparken, takımın 2200. golü Tuğrul Çiftçioğlu’ndan geldi.

 

Ligin 26. haftasında Türk Ocağı’nı konuk eden Hamitköy, rakibini 3-0 mağlup ederek önemli bir üç puanı hanesine yazdırmıştı. Bu maç öncesinde 297 golü bulunan Hamitköy, attığı 3 golle 300 gole ulaşırken, takımın 300. golünü kaptan Toykan Hacet filelere gönderdi.

 

Ligin 26. haftasında Gönyeli’yi konuk eden Dumlupınar, rakibini 3-0 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırmıştı. Maç öncesinde 599 golü bulunan sarı kırmızılar, bu maçta attığı 3 golle 602 gole ulaşırken, takımın 600. golünü Mert Güçlücan filelere gönderdi.

 

Sezon içerisinde konuk ettiği Yenicami ile 2-2 berabere kalan Doğan Türk Birliği, bu maçtan aldığı puan ile toplam puanını 1600 yapmış ve bu barajı yakalayan altıncı takım olmuştu.

 

23.jpg

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.