Tüm zamanların puan durumu

Tüm zamanların puan durumu

Yenidüzen, 1955 yılından bu yana oynanan ve oynanmaya devam eden ülke futbolunun en üst liginin puan durumunu her hafta okuyucularına güncelleyerek aktarıyor

A+A-

u İLK DEVREDE YAŞANAN İLKLER… 15 haftalık ilk devrede bazı Süper Lig ekipleri ilkleri yaşadı. Gençlik Gücü lig tarihindeki 1000. maçını oynarken, Lefke 750, Hamitköy 200. maçına ulaştı. Mesarya lig tarihindeki 50. golünü, MTG 2300. golünü, Değirmenlik 100 ve Cihangir 700. golünün sevincini yaşadı

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 1955 yılında kurulması ile birlikte ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 61’ıncı sezonun ilk devresi tamamlandı. Daha önce 1. Lig adı altında da oynanan ligde 60. sezonda olduğu gibi bu sezon da Yenidüzen her hafta en üst ligin puan durumunu okurlarına güncelleyerek aktarıyor. Süper Lig’in ilk yarısında oynanan 15 haftalık periyotta bazı takımlar ilkleri yaşadı. İşte o ilkler:

 

Süper Lig’in 5. haftasında China Bazaar Gençlik Gücü için farklı bir maç vardı. Başkentin yeşil beyazlı ekibi 47. sezonunu geçirdiği en üst ligde 1000. maçını oynadı. GG her ne kadar Mağusa Türk Gücü deplasmanında 5-1 mağlup olsa da bin maç barajını geçen sekizinci takım oldu.

 

Ülke futbolunun en üst liginde tarihindeki ikinci sezonunu geçiren Mesarya, 7. haftada Yenicami'yi 1-0 mağlup etti. Ahmet Kara’nın kaydettiği golün ayrı bir anlamı vardı. Sarı kırmızılı ekip Süper Lig’deki 50. golünü rakip filelere yollamış oldu.

 

Süper Lig’in 8. haftası da Lefke için ayrı bir anlam taşıdı. Mağusa Türk Gücü’nü konuk eden Lefke, 32. sezonunu geçirdiği en üst ligde 750. maçını oynamış oldu. Bu da Lefke'nin ilk yarıda kat ettiği yeni bir basamak olarak kayıtlara geçti.

lef-mtg.jpg

Lefke 8. haftada lig tarihindeki 750. maçını oynadı

 

Ülke futbolunun en üst liginde tarihindeki sekizinci sezonunu geçiren Hamitköy, 10. haftada önemli bir aşama kat etti. Her ne kadar konuk ettiği Merit Alsancak Yeşilova’ya 1-0 yenilse de Hamitköy, tarihindeki 200. en üst lig maçını oynamış oldu.

 

Mağusa Türk Gücü adına da 10. hafta ayrı bir anlam taşıdı. Lider Mağusa Türk Gücü konuk ettiği Yonpaş Dumlupınar’ı 2-0 mağlup ederken, maçtaki ikinci golü rakip filelere gönderen Beninli yıldız oyuncu Mickael Pote, MTG’nin tarihindeki 2300. lig golünü kaydetmiş oldu.

pote.jpg

Pote, Mağusa Türk Gücü’nün 2300. lig golünü atan isim oldu

 

Tüm zamanların puan durumunda Doğan Türk Birliği 10. haftada konuk ettiği Yenicami ile 2-2 berabere kalırken, bu maçtan alınan puan Girne ekibinin toplam puanını o hafta 1600 yaptı. Doğan böylelikle 1600 puan barajını yakalayan altıncı takım oldu.

 

Ligde 12’nci haftada Doğan Türk Birliği ile 2-2 berabere kalan Merit Alsancak Yeşilova, tarihinde bir mihenk taşını geride bıraktı. Alsancak ekibi en üst ligde 250. maçını oynadı.

 

Süper Lig'de 14. haftada Merit Alsancak Yeşilova karşısında 4-0 galip gelen Miracle Değirmenlik’te ilk golü kaydeden Hasan Ulukök, en üst ligde 3. sezonunu geçiren takımının lig tarihindeki 100. golünü kaydeden isim oldu.

ulukok.jpg

Hasan Ulukök, takımının lig tarihindeki 100. golünü attı

 


Ligin 14. haftasında konuk ettiği Lefke’yi tek golle yenen Cihangir’de galibiyet golünü penaltıdan kaydeden Muhittin Tümbül, en üst ligde 15. sezonunu geçiren takımının lig tarihindeki 700. golünü atan isim oldu.

tum-zamanlar-15.jpg

 

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.