Tüm zamanların puan durumu

Tüm zamanların puan durumu

Yenidüzen, 1955 yılından bu yana oynanan ve oynanmaya devam eden ülke futbolunun en üst liginin puan durumunu her hafta okuyucularına güncelleyerek aktarıyor

A+A-

60. SEZON TAMAMLANDI… Ülke futbolunun en üst liginde 60. sezon geride kalırken, normal sezonlarda elde edilen sonuçlara göre yayınlanan ‘Tüm Zamanların Puan Durumu’nun son hali de netleşti. İlk 14 sıranın değişim yaşamadığı sıralamada yükseliş yaşayan dört takım mevcut

 

27 BİN 739 GOL… Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından 1955’ten bu yana organize edilen en üst ligde yer alan 38 takım 60 sezonda toplam 27 bin 739 gol kaydetti. Sezonun tamamlanması ile sıralamada yükseliş yaşayan ekipler ise Yonpaş Dumlupınar, Hamitköy, Göçmenköy ve Mesarya oldu

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 1955 yılında kurulması ile birlikte ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 60’ıncı sezon tamamlandı. Daha önce 1. Lig adı altında da oynanan ligde 60. sezonun ikinci yarısı boyunca Yenidüzen her hafta en üst ligin puan durumunu okurlarına güncelleyerek aktardı. Sezonun tamamlanması ile puan durumunun son hali de netleşmiş oldu.

 

2021-22 sezonunda oynanan müsabakaların ardından 60 sezonun puan durumunda sezona ilk 14 içerisinde başlayan takımlar, elde ettikleri puanlarla puan sıralamasındaki yerlerini korudular. İlk kez Süper Lig’e yükselen Mesarya ile en üst ligde mücadele veren takım sayısı 38 oldu. Tarihinde ilk kez bir alt ligde yer almasına karşılık Çetinkaya ilk sırada, rakiplerinin oldukça önünde bulunduğu için açık ara zirvede yer almaya devam ediyor.

cetinkaya2-001.jpg

Normal sezon elde edilen puanlar ve gollerin değerlendirildiği tüm zamanların puan durumunda oynanan 2021-22 sezonu ile birlikte sıralamada yükseliş yaşayan dört takım mevcut. Bu takımlar Yonpaş Dumlupınar, Hamitköy, Göçmenköy ve Mesarya. Dumlupınar, Hamitköy ve Göçmenköy sıralamada birer basamak yükselirken en çok yükselişi Mesarya yaşadı. Tarihinde ilk kez ülke futbolunun en üst liginde yer alan Mesarya elde ettiği puanlarla 6 takımı geride bırakarak 32. sırada yer aldı.

 

Tarihinde bu sezon dördüncü kez ülke futbolunun en üst liginde yer alan Göçmenköy, sezona toplamda 91 gol ve 72 puanla başlamıştı. Sezon içerisinde elde ettiği skorlarla Göçmenköy gol sayısını 127’ye, puanını da 111’e yükselterek 100 gol ve puan barajını geçen 28. takım oldu.

dtb-mtg.jpg

Tarihinde ilk kez ülke futbolunun en üst liginde yer alan Mesarya da tek sezon mücadele ekipler içerisinde en iyisi oldu. Sezonlar içerisinde değişen takım ve oynanan maç sayısı da bunda önemli etken oldu. Mesarya, Çanakkale, Pile ve Gaziveren gibi tek sezon en üst ligde yer alan takımların topladığı puanlardan ve attığı gollerden daha fazlasını hanesine yazdırdı.

 

Çetinkaya’nın 2020-21 sezonunda tarihinde ilk kez Süper Lig’den düşmesi sonrası ligden düşmeyen takım kalmamıştı. Ancak alt ligleri tek tek çıkarak 2007-08 sezonundan bu yana en üst lige yer alan Cihangir ise lige terfi ederek düşmeyen tek takım konumunda bulunuyor.

mtg-goc.jpg

Ülke futbolunun en üst liginde 60 sezon geride kalırken bin gol barajını geçen ekiplerde değişim olmadı. Gençler Birliği, Binatlı, Lefke, Baf Ülkü Yurdu, Gençlik Gücü ve Türk Ocağı bin gol ve üzerinde bulunan ekipler olurken, bu takımlara yenileri eklenmedi. Doğan Türk Birliği Gönyeli, Yenicami, Mağusa Türk Gücü, Küçük Kaymaklı ve Çetinkaya ise iki bin golün üzerinde kaydeden ekipler. Çetinkaya 59 sezonda kaydettiği 2738 golle en golcü takım konumunda.

 

Gollerde olduğu gibi puanlarda da bin puan barajını geçen yeni bir ekip olmadı. Gençlik Gücü, Türk Ocağı, Doğan Türk Birliği, Gönyeli, Yenicami, Mağusa Türk Gücü ve Küçük Kaymaklı bin puanı geçen ekipler. Tarihte tek iki bin puanı geçen tek ekip ise zirvede bulunan Çetinkaya.

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından 1955 yılından bu yana organize edilen ve 60’ıncı sezonu tamamlanan en üst ligde bugüne kadar takımlar toplamda 27 bin 739 gol kaydetti. En üst ligde yer alan 38 takımın ayrıca topladığı toplam puan ise 21 bin 344 oldu.

 

tum-zamanlar-son.jpg

 

 

Bu haber toplam 1103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.