Tüm zamanların puan durumu

Tüm zamanların puan durumu

Yenidüzen ve SporYeni 1955 yılından bu yana oynanan ve oynanmaya devam eden ülke futbolunun en üst liginin puan durumunu her hafta okuyucularına güncelleyerek aktaracak

A+A-

ZİRVEDE ÇETİNKAYA… Geçtiğimiz sezona kadar hiç küme düşmeyen, son sezonda tarihinde ilk kez bir alt lige düşen Çetinkaya Türk Spor Kulübü, 1955’ten günümüze kadar ülke futbolunun en üst liginde en çok puan toplayan ve en fazla gol atan takım konumunda

 

İKİ BİN GOLÜ GERİDE BIRAKANLAR… En üst ligde iki bin gol barajını geçen altı takım bulunuyor. Çetinkaya’nın yanı sıra Küçük Kaymaklı, Mağusa Türk Gücü, Yenicami, Gönyeli ve Doğan Türk Birliği takımları iki bin golün üstünde bir rakama sahipler

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 1955 yılında kurulması ile birlikte ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 60’ıncı sezon oynanıyor. Daha önce 1. Lig adı altında da oynanan ligde 60. sezon devam ederken Yenidüzen bugüne kadar olan en üst ligin puan durumunu her hafta okurlarına güncelleyerek aktaracak.

 

Ülke futbolunun en üst liginde 1955 yılından bu yana 7 sezon oynanmadı. Bugüne kadar oynanan ve oynanmaya devam eden en üst ligde ise toplamda 38 takım yer alabildi. 1955’ten günümüze tüm puan durumu ve gol sayılarına bakıldığında, ilk sırada tarihinde ilk kez en alt ligde mücadele eden Çetinkaya bulunuyor. 59 sezon en üst ligde yer alan ve bu alanda da birinci sırada olan Çetinkaya topladığı 2023 puanla açık ara ilk sırada. Sarı kırmızılı ekip ayrıca rakip filelere gönderdiği 2738 golle bu alanda da rakiplerinin oldukça önünde ilk sırada bulunuyor.

xcetinkaya.jpg

59 sezon en üst ligde bulunan Çetinkaya en fazla puan toplayan ve gol atan takım konumunda

 

En üst ligde iki bin gol barajını geçen altı takım bulunuyor. Çetinkaya’nın yanı sıra Küçük Kaymaklı, Mağusa Türk Gücü, Yenicami, Gönyeli ve Doğan Türk Birliği takımları iki bin golün üstünde bir rakama sahipler.

kaymakli-001.jpg

Küçük Kaymaklı ülke futbolunda en fazla puan toplayan ikinci takım

 

Lig tarihi boyunca elde ettikleri puanlar bin barajını geçen sekiz takım söz konusu. Çetinkaya iki bin puanın üzerine çıkarken, onun ardından bin puan barajını geçen ekipler Küçük Kaymaklı, Mağusa Türk Gücü, Yenicami, Gönyeli, Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı ve Gençlik Gücü.

xmtg.jpg

Futbol tarihimizde en çok gol atan ikinci takım Mağusa Türk Gücü

 

Ülke futbolunun en üst liginde bir sezon yer alabilen üç takım bulunuyor. Bu takımlar Çanakkale, Pile ve Gaziveren. Bu sezon Süper Lig’de ilk sezonunu geçiren bir diğer takım ise Mesarya.

 

tum-zamanlar.jpg

Bu haber toplam 1478 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.