“Tüm amacımız kulübü sahipsiz, yönetimsiz bırakmamak…”

“Tüm amacımız kulübü sahipsiz, yönetimsiz bırakmamak…”

Yenicami’de iki hafta önce gerçekleşen Genel Kurul’da başkan adayı çıkmaması nedeniyle, Divan Kurulu Başkanı Ödül Muhtaroğlu, kulübe gönül veren herkesi sürece destek vermeye davet etti.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemizin köklü kulüplerinden Yenicami’de Ali Özmen Safa döneminin bitmesi, yapılan Genel Kurul’da da yeni başkan adayının çıkmaması nedeniyle siyah beyazlı ekipte Genel Kurul ertelendi. Yapılan Genel Kurul’da Divan Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Ödül Muhtaroğlu, YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu, Yenicami camiasına, kulübe destek vermeleri için çağrıda bulundu. Divan Kurulu üyeleri olarak çeşitli çalışmaları yaptıklarını aktaran Muhtaroğlu, “kulübümüzün yönetimsiz kalmasını istemeyiz. Bizlerin de bütün amacı sahipsiz bırakmamaktır” dedi.

Muhtaroğlu, kulübün şu anda borcu olmadığının da altını çizerek, yeni Yönetim Kurulu’nun tam aksine artı bir mali yapıda kulübü devralacağını söyledi.

Yenicami Ağdelen Kulübü’nün tüzüğü gereği 3 ay içerisinde yeni başkanını seçmesi gerektiğinden bahseden Divan Kurulu Başkanı Muhtaroğlu, “Kaymakamlığa devretme olayı, en kötü senaryodur. Öyle bir durum olacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

“Kulübümüzün sahipsiz kalmasını istemeyiz…”

Yenicami Ağdelen Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ödül Muhtaroğlu, kulübün iki hafta önce yapılan Genel Kurulu’nun başkan adayı çıkmamasıyla birlikte ertelendiğini söyledi, Divan Kurulu üyeleri olarak yeni yönetim oluşabilmesi adına bir takım girişimler yaptıklarını dile getirdi. Bu süreçte, yeni Yönetim Kurulu’nun bir an önce oluşturulmasını amaçladıklarını anlatan Muhtaroğlu, “Yenicami özelde Lefkoşa’nın, genelde ülke sporunun köklü camialarından birisidir. Yıllarca şampiyonluklar yaşamış bir kulüp. Dolayısıyla biz kulübümüzün yönetimsiz kalmasını istemeyiz. Bizlerin de bütün amacı sahipsiz bırakmamaktır. Transfer sezonu içerisindeyiz, yeni sezon çalışmaları da başlayacak. O yüzden bir an önce yeni yönetim kurulu oluşturmalıyız” dedi.

“Yeni dönemde de katkı koyacaklarından hiç şüphem yok…”

Okay Perçinci ve Turgay Kara’nın da yer aldığı Divan Kurulu üyeleri olarak çalışmalarının sürdüğünü yineleyen Muhtaroğlu, bugüne kadar hem maddi, hem de manevi olarak siyah beyazlı ekibe desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerini iletti, camiaya destek çıkmaları konusunda çağrıda bulundu. Muhtaroğlu, “Ersin Tatar, Mehmet Harmancı, Abdullah Uluçhan, Kaan Kaner, Sun Döviz İşletmeleri, Gökhan Necipoğlu, Mehmet Saydam, Bullici ailesi, Asafcan ailesi, Adanır ailesi Yırtıcı ailesi, Apakgün ailesi, Zafer Uzun ailesi ve adını sayamadığım daha birçok kişi kulübe büyük destekleri oldu. Bu dönemde de onların kulübümüze ekonomik katkı yapacaklarından hiç şüphem yoktur. Hepsine teşekkürlerimi iletiyorum. Camianın süratle organize olup, önümüzdeki hafta içinde bir konsensus oluşturarak bir başkan önderliğinde yönetim kurulu oluşturmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Havuzu ne kadar büyütürsek, daha rahat yönetme pozisyonu oluşturmuş oluruz”

Divan Kurulu üyeleri olarak yaptıkları temaslarda gönüllü olan kişiler olduğunun bilgisini veren Ödül Muhtaroğlu, söz konusu kişilerin beklentisinin bir finansman havuzunun oluşması olduğunu belirtti.

“Taahhütler var ama bunun somut olması lazım. Bütün temel gayemiz budur. Eski yönetici ve iş insanlarımızın yapacağı bu katkılarla da olmaz… Onların da bu süreçte yalnız kalmamasını sağlamak lazım… Bu havuzu ne kadar büyütürsek, daha rahat yönetme pozisyonu oluşturmuş oluruz” diyen Muhtaroğlu, siyah beyazlı camiaya gönül veren herkese bir kez daha çağrı yaptı.

“Kulübün borcu yoktur, mali tablo artıdadır”

Ödül Muhtaroğlu, Genel Kurul’da başkanlık için aday çıkmamasında en önemli faktörün bütçelerin büyümesinden dolayı olduğuna dikkat çekerek, karamsar bir tablo olmadığını, hatta kulübün bütçesinin artıda olduğunu söyledi.

Muhtaroğlu şu noktalarda değindi:

“Yenicami’nin son bütçesi toplamda 6,7 milyon TL’ye çıkmış durumdadır. Ali Özmen Safa başkanlığı döneminde kulübe önemli katkılarda bulundu. Çeşitli alanlarda yapılabilecek tasarruflarla da bütçeler bir miktar daha aşağıya çekilebilir. Şu anda kulübün hiçbir yere borcu yoktur. Devralacak olan Yönetim Kurulu, borçsuz alacak, hatta kasasında fazlasıyla birlikte alacak. Alacaklarla birlikte kulübün yaklaşık 750-800 bin TL bir artısı var. Bu da, ülke futbolu için önemlidir. Bu da bir motivasyon aracıdır. Yenicami’de çok kötü, karamsar bir mali tablo yok. Yönetilebilecek bir durum vardır. Oluşabilecek bir havuz ile takım rahatlıkla şampiyonluğa oynayacak bir konuma gelebilir. Zaten, şu anda bile Yenicami’nin kadrosu bu kapasiteye de sahiptir.”

“Akademimiz göz bebeğimizdir”

Yenicami Futbol Akademisi’nin yıllardan beridir kulübün adeta bir “göz bebeği” olduğunu belirten Muhtaroğlu, “Bunu başarmak önemli bir adımdı. Takımın şu anda önemli bir kısmı akademiden çıkıyor. Kendi kendine yetebilen bir yapısı vardır, hatta kulübe gelir de kazandırıyor.”

Bunun yanı sıra, Yenicami’nin tesisleşmeye de önem verdiklerini anlatan Ödül Muhtaroğlu, “Yenicami’nin Kermiya-Alayköy bölgesinde devlet tarafından tahsis edilmiş bir arazisi vardır. Yapılacak projelerle orasının da gelir getirici tesisleşme kazandırılması halinde daha yüksek bütçeler elde edilebilecektir” ifadelerine yer verdi.

“Kulüplere daimi gelir getirebilecek yatırımlar şart”

Son olarak yaşanan ekonomik krize de değinen Yenicami Divan Kurulu Başkanı Muhtaroğlu, “Liglerimiz şu anda gençlerimize spor yaptırmak amacıyla devam ediyor. Liglerimiz artık yarı profesyonelliğe evrilmiş durumda. Hem maaş giderleri, hem de maliyetler günden güne de büyüyor. Bu maliyetleri karşılayabilmek adına kulüpler de haklı olarak ya dıştan bir mali destek aramak zorunda kalıyor. Bu, sürdürülebilir bir durum değildir. Kulüplere daimi gelir getirebilecek yatırımlar şarttır. Bu yönde çalışmak lazım…” şeklinde konuştu.

Fotoğraf: Ertuğrul Senova

Bu haber toplam 902 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.