“Triatlon benim için bir yaşam tarzı…”

“Triatlon benim için bir yaşam tarzı…”

23 yıldır sporun içinde olan ve sporu hayatının merkezine alan başarılı triatlet ve spor eğitmeni Hüseyin Arhan, “Triatlon benim için yaşam tarzı olarak devam ediyor. 23 yıldır bu sporun içinden gelen biri olarak, çok tecrübeler kazandım” dedi.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ (8) HÜSEYİN ARHAN – TRIATLON

● “En büyük hedefim 10 Eylül 2023 yılında Fransa Nice kentinde yapılacak olan Ironman Dünya Şampiyonası’na Katılmak olacak. Kendi kariyerim açısından çok önemli bir yarış olacak” 

 

●  “Ülkemizde maalesef spor kültürü çok zayıf. Ülke sporunun belli bir yere gelmesi için İlkokul çağından başlayıp branşlaşmalara yönelik eğitim verilmesi gerekiyor”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Spor hayatına 15 yaşında başlayan, başarılı triatlet ve spor eğitmeni Hüseyin Arhan, 23 yıldır sporun içinde… Eğitimi, mesleği, sporculuğu derken hayatını spora adayan Arhan,  triatlonun hayatında özel bir yeri olduğunu söylüyor.

Her hafta farklı spor dallarında kendini kanıtlamış ve başarılara imza atmış sporcu veya antrenörlerin konuk olduğu ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine düşüncelerini anlatan Arhan, şu anda en büyük hedefinin 10 Eylül’de Fransa’nın Nice kentinde gerçekleşecek olan Ironman Dünya Şampiyonası’na katılmak olduğunu belirterek, “Kendi kariyerim açısından çok önemli bir yarış olacak” yorumunu yaptı.

Ülkemizde spor kültürünün zayıf olduğunu kaydeden Arhan, spor kültürünün yaygınlaşması konusunda özellikle ilkokul çağından başlayarak, çocuklara spor kültürünü aşılamanın önemine dikkat çekti, bu konuda Özellikle Eğitim Bakanlığı ve Spor Dairesi’ne büyük işler düştüğünü ifade etti.

Başarılı sporculuğunun yanı sıra aldığı belgeler ve bilgisi sayesinde iyi bir eğitimci olan Arhan, gençlere tavsiyelerde de bulundu, gençlerin kendine bir hedef koyarak, sürekli egzersiz yapmaları gerektiğini söyledi.     

Başarılarla dolu bir kariyer…

  • 2008 Türkiye Triatlon Şampiyonası - Takım Klasmanı Türkiye Şampiyonluğu
  • 2009 Türkiye Triatlon Şampiyonası - Takım Klasmanı Türkiye Üçüncülüğü
  • 2015 / 2016 / 2017 Türkiye Triatlon Şampiyonası - Bireysel Kategori Türkiye İkinciliği
  • 2017 Türkiye Triatlon Şampiyonası - Takım Klasmanı Türkiye Şampiyonluğu
  • 2021 Avrupa Triatlon Şampiyonası (Alanya) - Genel Klasman Üçüncülüğü / Yaş Grubu İkinciliği
  • 17 kez IRONMAN 70.3 Finish çizgisine ulaştı (1.9km Yüzme / 90km Bisiklet / 21.1km Koşu)
  • Triatlon sporunun en zor branşı olan IRONMAN yarışını 6 kez bitirme başarısı gösterdi

(3.8km Yüzme / 180km Bisiklet / 42.2km Koşu)

  • 2018 IRONMAN 70.3 Dünya Şampiyonasına (Güney Afrika) katılan İlk Kıbrıslı Türk’ten biri oldu.

huseyin-arhan-4.jpg


“23 yılda bir çok tecrübe kazandım”

“15 yaşında başlayan spor hayatım artarak devam ediyor. Yüzme, bisiklet ve koşu branşlarının birlikte yapıldığı Triatlon sporu benim için yaşam tarzı olarak devam ediyor. 23 yıldır bu sporun içinden gelen biri olarak çok tecrübeler kazandım... Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında birçok başarıya imza attım. Benim için triatlonun hayatımda çok büyük bir anlamı var.”

 

“En büyük hedefim Ironman Dünya Şampiyonası…”

“En büyük hedefim 10 Eylül 2023 yılında Fransa Nice kentinde yapılacak olan Ironman Dünya Şampiyonası’na Katılmak olacak. Kendi kariyerim açısından çok önemli bir yarış olacak.”  

 

“İlkokul çağından eğitim verilmeye başlanmalı”

“Ülkemizde maalesef spor kültürü çok zayıf. Ülke sporunun belli bir yere gelmesi için İlkokul çağından başlayıp branşlaşmalara yönelik eğitim verilmesi gerekiyor. Bunu yaparken de gerekli olan her türlü olanağı sporcuya sağlamak lazım. Burada Spor Dairesi ve Eğitim Bakanlığı’na çok fazla iş düşüyor.  Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında testlere tabi tutularak, branşlara yönlendirilen öğrenciler, hangi spora yatkın oldukları tespit ediliyor. Böylece öğrencilerin Spor kültürüne küçük yaşlarda sahip olmaları sağlanıyor.”

huseyin-arhan-1.jpg


Gençlere tavsiyeleri…

“Kendilerine hedef koysunlar, sürekli egzersiz yapsınlar…”

“Gençlerin başarılı olmaları için kendilerine güzel hedefler koyarak, motivasyonlarını yüksek tutmaları ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinerek, düzenli egzersiz yapmalarını tavsiye ediyorum.”


Hüseyin  Arhan kimdir?

Hayatını spora adamış birisi…

Hüseyin Arhan, 1982 Lefkoşa doğumlu… İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini Lefkoşa'da tamamladıktan sonra Lisans eğitimimi Yakın Doğu Üniversitesi - Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda tamamladı. Sonrasında yine aynı bölümde Lisansüstü (Master) eğitimini bitirdi.

Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir Ortaokul'da Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapıyor.

Bunun yanında Lefkoşa merkezli Triatlon, Yüzme ve Atletizm kulübü olan ARES Spor Kulübü'nün Baş Antrenörlüğü görevini yürütüyor. Uzun yıllar farklı kulüplerde yüzme antrenörlüğü de yaptı.

Spor Eğitmenliği kariyerim boyunca aldığı eğitim ve sahip olduğu belgeler;

*    1. Kademe Yüzme Antrenörü

*    2. Kademe Yüzme Antrenörlüğü

*    Bronz Cankurtaran Belgesi

*    Yüzme Hakemlik Belgesi

*    1. Kademe Triatlon Antrenörlüğü

*    2. Kademe Triatlon Antrenörlüğü

*    Triatlon Hakemlik Belgesi

huseyin-arhan-2.jpg

Bu haber toplam 957 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.