Tosunoğlu’ndan ‘centilmenlik’ çağrısı

Tosunoğlu’ndan ‘centilmenlik’ çağrısı

Küçük Kaymaklı Başkanı Hasan Tosunoğlu, yarın kupada oynanacak maç öncesi açıklamalarda bulundu

A+A-

Küçük Kaymaklı Başkanı Hasan Tosunoğlu, yarın oynanacak Cihangir- Küçük Kaymaklı maçının, iki kulüp açısından da tarihi olduğunu, ancak bunun bir ölüm kalım maçı olmadığını söyledi.

İlk maçın ardından gelişen olaylara dikkat çeken Tosunoğlu, “Oyuncularımıza mesajlar atılıyor, sosyal medya üzerinden mesajlar veriliyor, haber gönderiliyor” ifadesini kullandı.

Özellikle yabancı futbolcularına, “Sizi çıkış tünelinde bekleyeceğim” mesajı gönderen Cihangir futbolcusu Ertan Bulut’a seslenen Tosunoğlu, “Kimse, iki camia arasındaki dostluk ve kardeşliği bozacak adımlar atmasın. Sahada kora kor bir mücadele olsun ama sahada yaşanan sahada kalsın” ifadesini kullandı.

 

Taraftara çağrı

Küçük Kaymaklı taraftarına seslenen Hasan Tosunoğlu, Cihangir Stadı’nda yer alacak karşılaşmada, takıma ayrılan bölümün dolmasını istedi.

Küçük Kaymaklı’nın “taraftarı ile güçlü” bir camia olduğuna dikkat çeken Tosunoğlu, “90 dakika boyunca susmadan, fair-play içerisinde takımını destekleyen büyük Kaymaklı taraftarına ihtiyacımız var” dedi.

 

“Hüseyin Ruso ruhu…”

Sezona “Hüseyin Ruso ruhu” parolası ile başladıklarını anımsatan Tosunoğlu, Federasyon Kupası’nı kazanmanın bu bağlamda önemine dikkat çekti.

Altyapısı güçlü, futbolcu üreten bir yapının kurulması için sezon içerisinde tarihi adımlar atıldığını vurgulayan başkan Tosunoğlu, “Federasyon Kupası’nı da alarak, Hüseyin Ruso ruhunu taçlandırmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

 

“Centilmenlik çağrısı”

Küçük Kaymaklı Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanan karşılaşmada, saha içerisinde zaman zaman gerginlik yaşandığını ve bunun futbolun ruhu içerisinde değerlendirilmesini isteyen Tosunoğlu şöyle devam etti:

“Biz bu maçtan sahamızda galip gelmek istesek de, başaramadık. Ancak, ne hakemle ilgili ne de Cihangir camiası ile ilgili olumsuz bir duruşumuz yok.

Hedeflerimiz var bu hedefleri gerçekleştirecek olan da futbolcularımızdır, camiamızdır. Bizim, başka camialarda suçlu aramak gibi bir geleneğimiz yok.

Kaldı ki, Cihangir, son yıllarda Küçük Kaymaklı ile tatlı bir rekabet içerisinde olan, yönetimiyle, taraftarımızla, alt yapı anlayışıyla kendimize benzeyen bir camia…

Bu nedenle, ilk maçta, saha içerisinde yaşanan bazı olaylar nedeniyle, Cihangir Stadı’nda oynanacak bir karşılaşmada, futbolcularımıza yönelik tehdit içerikli mesajlar hoş değil.

Bu bize yakışmadığı gibi, Cihangir yönetiminin de, ‘her türlü kazanmak mubahtır’ anlayışında olmadığını düşünüyorum.

Bir kez daha, iki takım taraftar, yönetim ve futbol organizasyonuna çağrım, ülkenin gurur duyacağı bir karşılaşma olsun.

Sahaya gelenler, ülke futbolunun güzelliğini seyretsin. Saha içerisinde kora kor bir mücadele olsu, hak eden kazansın ama kavga olmasın.

Biz, takımımızı bu ruhla maça hazırladık. Bize yakışanın, Hüseyin Ruso ruhuyla, başarıyı centilmenlikle harmanlamak. Herkesi güzel bir maç izlemek için Cihangir’e davet ediyorum…”

Bu haber toplam 3548 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.