THF’den Hentbol Federasyonu’na teşekkür

THF’den Hentbol Federasyonu’na teşekkür

Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti A Milli Hentbol Takımları arasında oynanan Avrupa Şampiyonası ilk ön eleme turu rövanş maçı öncesi Covid-19 testi pozitif çıkan Türkiye oyuncusu Alper Arabacı’nın İstanbul’a döndüğü duyuruldu.

A+A-

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada cumartesi günü oynanan müsabaka için Kıbrıs’a gelen ve Covid-19 testi pozitif çıkması nedeniyle karantina için kendisine tutulan evde kalan Türkiye A Milli Takımı oyuncusu Alper Arabacı’nın İstanbul'a döndüğü belirtildi.

Açıklamada ambulans uçakla Salı günü Larnaka’dan İstanbul'a dönüş yapan ve sağlık durumu iyi olan Alperen Arabacı'ya acil şifalar dilendi. Açıklamada ayrıca oyuncunun Türkiye'ye dönüşü için büyük çaba gösteren Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililere şükranlar sunulurken, Alperen Arabacı'ya karantina sürecinde desteğini hiç esirgemeyen kardeş ülke KKTC Hentbol Federasyonu ile Dışişleri Bakanlığı'na teşekkür edildi.

Uluslararası Sivil Havacılık Yasalarına göre Türkiye’den Kıbrıs’ın güneyine yapılması mümkün olmayan direkt uçuşa ‘İnsani uçuş’ adı altında izin verilmiş, konu hakkında KKTC’deki yetkili makamlardan da çeşitli açıklamalar yapılmıştı.

 

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.