TFF Sağlık Kurulu, BAL Ligi’ni erteledi

TFF Sağlık Kurulu, BAL Ligi’ni erteledi

Türkiye Bölgesel Amatör Lig’e bir buçuk aylık erteleme kararı alındı

A+A-

Futbolun oynanmadığı bu sezon ülkemizden birçok futbolcunun tercih ettiği ve Türkiye’de transfer olduğu Bölgesel Amatör Lig (BAL), Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu tarafından ertelendi. Yapılan açıklamada 266 takımın yer aldığı lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı görüşüne varan kurul, 17 Nisan’da başlatılması planlanan ligi uygun sağlık şartları oluşması halinde Mayıs ayının son haftasında başlatmayı uygun gördü.

 

TFF Sağlık Kurulu açıklaması

Konu ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

Covid-19 pandemisinin son günlerdeki seyri üzerine Bölgesel Amatör Lig maçlarının oynatılması ile ilgili TFF Sağlık Kurulu tarafından bir değerlendirme yapılmıştır.

Yeni tedbirleri zorunlu kılan mevcut süreçte, gerek şartların elverişli olmadığı gerekse 266 takımın katılımının söz konusu olduğu lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır.

Bu kapsamda, daha önce 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in sağlık şartları uygun olduğu takdirde Mayıs ayının son haftası başlatılması uygun bulunmuştur.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur.

 

Oyuncularımızın durumu ne olacak?

Yaşanan bu gelişme sonrası birçok takıma transfer olan 20’nin üzerinde Kıbrıslı Türk futbolcunun durumunun ne olacağı merak konusu. Zira, bazı oyuncular takımlarından izinli olarak Türkiye'ye transfer olmuş, yeni sezon hazırlıkları için adaya döneceğini belirterek adadan ayrılmıştı. Eylül ayında başlaması planlanan ülke futbol liglerinde söz konusu oyuncuların ne zaman adaya döneceği ise bu gelişmeyle beraber yerini soru işaretine bıraktı.

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler