“Temaslı takibin mutlaka yapılması lazım”

“Temaslı takibin mutlaka yapılması lazım”

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, futbolun devamı ile ilgili YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

“ŞARTLARA UYGUN BAŞLATABİLİRİZ”… Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun kendilerine futbolun yeniden başlaması için sunduğu maddeler arasında en önemlisi olan Temaslı Takip Sistemi’nin kaldırılmasının mümkün olmadığını belirtti, futbolu Covid-19 şartlarına uygun şekilde açabileceklerini söyledi

 

 “BAŞARI VARSA TEMASLI TAKİPLE VARDIR”… Bakan Pilli; “Futbolda 3, 5 veya 10 kişi pozitif olursa bunun takibini yapmamak olmaz. Örneğin futbolcunun testi pozitif olacak, bizim çocuğuna veya eşini takip etmememiz olmaz. Bugün ülkede Covid-19 ile mücadelede başarı vardır. Bu başarıyı devam ettirebilmek için temaslı takibi yapıyoruz” açıklamasını yaptı


Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada futbolun devamı açısından Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun talep ettiği Temaslı Takip Sistemi’nin kaldırılmasının mümkün olmadığını belirtti. Bakan Pilli Temaslı takibinin mutlaka yapılmasının gerekliliğini vurgularken, Covid-19 ile mücadeledeki en önemli şeyin temaslı takibi olduğunu ifade etti.

 

Pilli: Kendi aralarında anlaşırlarsa bizim açımızdan sıkıntı yoktur

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, futbolu başlatmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtirken, “Futbolu başlatmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ama federasyon, kulüpler ve futbolcular arasında sıkıntılar var. Dolayısıyla onlar kendi aralarında anlaşırlarsa, bizim açımızdan sıkıntı yoktur” dedi.

 

“Futbolu Covid-19 şartlarına uygun açabiliriz”

“Basketbol, voleybol ve hentbolu protokol imzalayarak başlattık” diyerek sözlerini sürdüren Pilli, “Futbolu da Covid-19 şartlarına uygun bir şekilde açabiliriz. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İlerleyen günlerde bunun üzerindeki çalışmamız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

“3, 5 veya 10 kişi pozitif olursa bunun takibini yapmamak olmaz”

KTFF’nin taleplerinden olan PCR testlerinin futbolda herhangi bir ücret talep edilmeden yapılabileceğini, statlarda yüzde 40 oranında seyirci ile müsabakaların oynanması konusunda bir sıkıntının olmadığını aktaran Bakan Pilli, “Ancak temaslı takibi önemli bir şeydir. Futbolda 3, 5 veya 10 kişi pozitif olursa bunun takibini yapmamak olmaz” dedi.

 

“Temaslı takibin mutlaka yapılması lazım”

“Covid-19 ile mücadeledeki en önemli şey temaslı takibidir” diyen Pilli, “Covid-19’u temaslı takip yaparak kontrol altına alıyoruz. Örneğin futbolcunun testi pozitif olacak, bizim çocuğuna veya eşini takip etmememiz olmaz. Temaslı takibin mutlaka yapılması lazım” açıklamasını yaptı.

 

“Takibi yapmazsam pandemiyi kontrol altına alamam”

Bakan Pilli “Futbolun sürekli olabilmesi için her türlü yardımı yapmaya hazırız ancak ülkemizdeki insanları da sağlık açısından sıkıntı yaşamayacak şeklide devam etmesi için uğraşacağız. Biri pozitif olduğu zaman ben onun temaslı takibini yapmazsam pandemiyi kontrol altına alamam” dedi.

 

“Covid-19’la mücadele başarısını devam ettirebilmek için temaslı takibi yapacağız”

“Bugün bu ülkede bir başarı varsa ki vardır, tüm dünya bunu takdir ediyor ve biz yurt dışından bayağı takdir topluyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Pilli, “TC Tabipler Birliği bizi başarımızdan dolayı tebrik etti. Ayrıca TC Sağlık Bakanlığı’ndan da geldi. Bu başarıyı devam ettirebilmek için de temaslı takibi yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

KTFF ne önermişti?

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Eylül ayında gerçekleşen Mali Genel Kurul’da kulüplerden yetki alarak Sağlık Bakanlığı’na mevcut durumda futbolun oynanabilmesi için dört maddelik bir talepler listesi sunmuştu. Bu listedeki maddeler şu şekilde:

1) Ülkedeki “Temaslı Takip Sistemi” uygulamasının tamamen ortadan kaldırılması ve sadece pozitif vakaların izole edilip karantinaya alınması,

2) PCR testlerinin KKTC Sağlık Bakanlığı’nın uygun göreceği sıklıkta KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılması,

3) Liglerin başladığı tarihten itibaren kesintisiz başlayıp tamamlanması hususunda tarafımıza taahhüt verilmesi,

4) Müsabakaların %40 (yüzde kırk) seyirci kapasitesi ile oynatılması.

img_2599.jpg

Bu haber toplam 4540 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.