Teknik adamlar bilgilerini yeniledi

Teknik adamlar bilgilerini yeniledi

Teknik Direktör ve A Lisans Antrenör Yenileme Semineri’ne konuşmacı olarak katılan Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Futbolda Başarıya Giden Yol” konusunu irdeledi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğinde her yıl sezon öncesi düzenlenen Teknik Direktör ve A Lisans Antrenör Yenileme Semineri dün Salamis Bay Conti Hotel’de gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı katılarak “Futbolda Başarıya Giden Yol” konu başlığı altında antrenörleri bilgilendirdi. Seminerde ayrıca “Futbolda Sezon Periotlama Stratejisi” konusu Prof. Dr. Caner Açıkada tarafından aktarılırken, Yard. Doç. Dr. Alper Ahcı “Sezon Başı Hazırlığında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konusunu irdeledi. Başakşehir yardımcı antrenörü Recep Uçar’ın “Futbolda Sistem Farklılıklarının Sahaya Yansıtılması” konusunu işlediği seminerde ayrıca Yeniboğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda pratik çalışma da gerçekleştirildi.

 

Göktaş: “Mazeretsiz katılmayan çalışamayacak”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminerde ilk konuşmayı KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş gerçekleştirdi. Normalde Ağustos ayında yapılan seminerin bu yıl takım sayısının artması ve uzun lig maratonundan dolayı daha erkene çektiklerini belirten Göktaş, semineri KTFF ile uyum içerisinde her yıl bir ilçede gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Yönetmelik hakkında da bilgi veren Göktaş, yenileme seminerine mazeret belirtmeden katılmayan teknik adamların 2017 – 2018 futbol sezonunda kesinlikle görev yapamayacaklarına vurgu yaparak, “Mazeretsiz olarak seminere katılmayan üyelerimize çalışma izni vermeyeceğiz. Böyle bir hatayı geçtiğimiz yıl yaşadık. Aynı hataya düşmeyeceğiz” dedi. Futbolun daha iyiye gitmesi için uğraş verdiklerini kaydeden Göktaş, 2017 – 2018 futbol sezonunun tüm futbol camiasına hayırlı olmasını diledi.

 

Sertoğlu: “Bazı hatalar yapıldı, bu yıl yapmamak lazım”

Seminerde konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, sözlerine Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı’yı elde ettikleri başarıyı kutlayarak başladı. Teknik adamlara çalışma izinlerini KTFF olarak verdiklerini, KTFAD ile yaptıkları değerlendirmede mazeretsiz katılmayan teknik adamlara çalışma izni vermeyeceklerini hatırlatan Sertoğlu, “Geçtiğimiz yıl seminere katılmayan bir antrenöre çalışma izni verildi. Bu işi çok sıkı tutmak lazım. Geçmişte bazı hatalar yapıldı. Yine yapmamak lazım” dedi.

7 yıldır KTFF Başkanı olduğunu ve hafta sonu yapılacak genel kurulda tek aday olarak yer alacağını, bundan dolayı da 4 yıl daha göreve devam edeceğini söyleyen Sertoğlu, tüzükte kendilerine görev süresi sınırlaması koyduklarını hatırlatarak, “Koltuğa oturan kalkmak istemiyor. Bizim öyle bir derdimiz olmadığı için de kimse aday olmuyor” dedi.

 

“Herşeyin galibiyet odaklı olmaması lazım”

Antrenörlerden özel bir isteği olduğunu söyleyen Sertoğlu, “Bizde herşeyin galibiyete odaklı olmaması lazım. İyi bir sistem, iyi bir antrenman programı ve iyi bir oyun gerekli. Yıllar içerisinde geliştirince başarı geliyor. Herşeyi galibiyete bağlamamalıyız. Alt yapı maçlarını zaman zaman gidip izliyorum. Geçmişe göre çok yol kat ettik ama daha fazla gelişmemiz lazım. Burada antrenörlere görev düşüyor” diyerek sözlerini sonlandırdı. Sertoğlu’nun konuşmasının ardından Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Prof Dr. Caner Açıkada, Yard. Doç. Dr. Alper Ahcı ve Başakşehir Yardımcı Antrenörü Recep Uçar’a seminere yaptıkları katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

 

Avcı: “Ben değil, biz olgusu önemli”

Seminerin ilk oturumunda Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Futbolda Başarıya Giden Yol” konu başlığı ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Başarı kelimesinin açılımının farklılık gösterdiğini söyleyen Avcı, “Başarı bazen kupayla oluyor. Benim için başarı istikrar, devamlılık ve süreklilikle beraber değişen, gelişen ve dönüşen bir futbol kulübüdür” dedi. Yarışmacı antrenörlüğe geçişinin eski adı ile İstanbul Büyükşehir Belediye ile olduğunu hatırlatan Avcı, “11 yıl sonunda geldiğimiz noktada teknik adam aynı, başkan aynı. Tabi arda 2 buçuk yıllık bir boşluk var” ifadelerini kullandı. Saha içerisinde oyun gücü olduğu zaman bunu bir şekilde geliştirerek bazı başarılara ulaşılabileceğini aktaran Avcı, son kararı kendisinin vermesine rağmen ekip olarak esas olarak birlikte karar verdiklerini “Ben değil, biz” olgusunun önemli olduğunu sözlerine ekledi. Soru cevap kısmında antrenörler Avcı’ya sorular yönettikten sonra oturum tamamlandı.

 

Fotoğraflar: Eren Şişik

Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.