Tedbirler federasyonları etkileyecek mi?

Tedbirler federasyonları etkileyecek mi?

Hükümet ekonomik tedbirleri açıkladı, federasyonlara yapılacak katkı tedbirler arasında şimdilik yer almadı

A+A-

“HENÜZ BİZE ULAŞAN BİR GENELGE YOK”… Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan: “Salgın, ekonomimizi kötü yönde etkileyecek. Bu bir gerçek… Federasyonlarımıza ayrılan katkılar var. Bu konuda ne olacağı henüz bilinmiyor. Konu ile ilgili henüz bize ulaşan bir genelge yok”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Pandemi olarak kabul edilen Coronavirüs (Covid-19) ile ilgili tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mücadele sürüyor. Salgının yarattığı koşullardan dolayı hükümet, aldığı bir dizi ekonomik tedbirleri açıkladı. Spor camiasında federasyonlara 2020 bütçesinden ayrılan katkının miktarında indirime gidileceği konuşulsa da, Bakanlar Kurulu’nun şu ana kadar bu yönde bir tedbir almaması dikkat çekti.

 

Açıklanan tedbirlerde spor yok

Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz günkü toplantısının ardından Başbakan Ersin Tatar, ekonomik paketi açıklarken, ekonomik anlamda bir dizi tedbir daha alınacağını ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söylemişti. Tatar, yaptığı basın toplantısında Bakanlar Kurulu’nun ekonomik anlamdaki aldığı kararları açıkladı. Alınan 33 maddelik kararda sporun olmaması dikkat çekti.   

 

Özbilgehan: “Henüz bize ulaşan bir genelge yok”

Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbigehan konuyla ilgili son durumu YENİDÜZEN’e açıklayarak, bu konuda henüz kendilerine herhangi bir genelge gelmediğini söyledi. Özbilgehan; “Tüm dünya olarak olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. Salgın, ekonomimizi kötü yönde etkileyecek. Bu bir gerçek… Federasyonlarımıza ayrılan katkılar var. Bu konuda ne olacağı henüz bilinmiyor. Konu ile ilgili henüz bize ulaşan bir genelge yok. Süreç nasıl olacak hep birlikte bekleyip göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Katkılar açıklanmış, karar Resmi Gazete’de yayınlamıştı

Bakanlar Kurulu’nun 20 Şubat 2020 tarihinde aldığı kararla bütçeden 30 spor federasyonuna verilecek olan katkı 28 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Alınan kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, federasyonlar 5 milyon 410 bin TL’lik katkıyı almak için beklemeye geçmişti. Daha önce de yapılan protokolle futbola 8,5 milyon TL’lik katkı yapılacağı duyurulmuştu.

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.