TED, Yüzme Eğitim Programı hazırladı

TED, Yüzme Eğitim Programı hazırladı

Bir ada ülkesi olan Kuzey Kıbrıs’ta denizin ve yüzme sporunun faydalarından tüm öğrencilerin yararlanmasını amaçlayan TED Kuzey Kıbrıs Koleji yönetimi geniş kapsamlı bir yüzme eğitim programı hazırladı.

A+A-

Okul kampüs alanı içinde okula ait çağdaş donanımlı kapalı yüzme tesisinde yer alacak Program 21Haziran’da başlayıp yaz boyunca devam edecek.

TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nden yapılan açıklamada; amaçlarının öğrencilerin kas koordinasyonu ve nefes kontrolünü geliştirmesini, suya ve su ortamına alışmasını, yüzme öğrenmeye hazır olması için gerekli becerileri kazanmasını sağlamak olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: “ Çalışmalarımız, öğrencilerimizin eğitim ve yaşam kalitelerini artıracak; psikolojik, fizyolojik özelliklerini geliştirecek, paylaşmayı, yardımlaşmayı ve çevre ile sağlıklı ilişkiler kurarak doğru davranış modelleri oluşturmalarını sağlayacaktır.”

 

Yüzme Grupları

Yüzme Yaz Kursunda adaptasyon grupları şöyle belirlendi:

“ Nemo 1  (daha önce hiç yüzme dersi almamış)  Nemo 2 ( herhangi bir yardım almadan veya araç kullanmaksızın kolluksuz suyun üzerinde durabilen ) Nemo 3 ( su üzerinde durabilen 15-20 m mesafeyi ayak vuruşları ile yüzebilen ) Nemo 4 ( daha önce serbest yüzme tekniği almış yüzebilen )” Lha

Bu haber toplam 721 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.