TDP'den KTSYD'ye ziyaret

TDP'den KTSYD'ye ziyaret

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları, erken genel seçim çalışmaları çerçevesinde bugün sabah Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneğini ziyaret etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği'ni ziyarette, sporu geliştirmek için TDP’nin hazırladığı ‘Spor İcra Kurulu’ projesi başta olmak üzere, TDP'nin spora bakış açısı ile projeleri aktarıldı, sorular cevaplandı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, sporda eğitim, öğretim ve yönetiminden sorumlu olacak ‘Spor İcra Kurulu’ kurulacağını ifade ederek, kurulun spor hukukçusu, spor pazarlamacısı, performans sporcusu, antrenör, beden eğitimi öğretmeni, dış ilişkiler uzmanı, finans uzmanı, mühendis ve basın-yayın görevlisinden oluşacağını açıkladı.

Özyiğit, spor üzerindeki ambargo ve engelleri ortadan kaldırmak için uluslararası katılım kurullarının daha esnek olduğu organizasyonlardan başlayarak, adım adım Kıbrıs Türk sporcularının uluslararası organizasyonlara katılımı için çalışacaklarını vurguladı

 

Özyiğit: “Sporcularımız korunup desteklenecek"

TDP Başkanı Cemal Özyiğit, AB yasalarında da yer aldığı şekilde beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirler alınacağını da ifade ederek, bu amaçla tam teşekküllü tesisler yapılacağını, TDP hükümetinde sporcunun korunup, destekleneceğini kaydetti.

TDP’nin spor politikasını, kitle sporunu teşvik etme ve performans/yarışmacı sporcusunu özendirme üzerine inşa edeceğini ifade eden Özyiğit, sporcuların sigortalanması ve doğabilecek olumsuz durumlarda güvence altında olmalarının önünü açacaklarını açıkladı.

Özyiğit, ayrıca TDP’nin özel gereksinimli bireylerin yaşamın her alanına katılmalarını sağlamak için, spor tesis ile alanlarına ulaşım ve erişimlerindeki sorunları çözeceklerini de kaydetti.

Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.