Tatar, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u kabul etti

Tatar, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve kulüp yönetim kurulunu kabul ederek görüştü.

A+A-

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre kabuldeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve beraberindeki heyetin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yıllardan beri KKTC’de de Türkiye Cumhuriyeti’nde oynanan futbol maçlarının izlendiğini ve Kıbrıs Türkü’nün de futbolu seven bir halk olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ülkemizde çok iyi yetişmiş futbolcularımızın ve futbol kulüplerimizin olduğunu vurgulayarak Türkiye Cumhuriyeti futbol takımlarının da ülkemizde taraftarı olduğunu söyledi.

 

“Kıbrıs Türk halkının spor yapma hakkının bir savunucusu olarak bize gösterdiğiniz yakınlık için teşekkür ederim”

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerini şöyle sürdürdü; “Her ne kadar Beşiktaşlı olsam da benim için Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yeri ayrıdır. Sporda ülkemize uygulanan ambargolar vardır. Bizim kendi takımımızın resmi bir maç yapması bile birtakım siyasi engellere takılmaktadır. Bunu da yapan, Güney’deki komşularımızdır. Kıbrıs Cumhuriyeti sözde, ‘bütün adanın tanınmış devletidir’ şeklinde bir algı yaratılmıştır. Bizim spor yapma hakkımız bile bu gibi engellerle karşı karşıya kalmaktadır. Bugün Fenerbahçe gibi büyük bir futbol kulübü başkanının ve yönetim kurulunun bizi ziyaret etmesi, bütün dünyaya başlı başına bir mesaj niteliğindedir.

Kıbrıs Türk halkının spor yapma hakkının bir savunucusu olarak bize gösterdiğiniz yakınlık için teşekkür ederim. Fenerbahçe camiasının, KKTC’deki derneğin kuruluş yıl dönümünde ülkemizde olması, bizim için önemli bir gelişmedir. 

Bizim çocuklarımız bugün uluslararası yarışmalara da katılıyor. Çok başarılı sporcularımız var fakat direkt olarak yarışamıyorlar. Sadece Türk milli takımlarında görev alarak yarışabiliyorlar. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, futbolun yanı sıra; basketbol, yüzme, voleybol gibi spor branşları da var. KKTC’de de her spor dalında çok yetenekli, uluslararası arenalarda yapılan müsabakalara katılacak derecede yetiştirilmiş evlatlarımız var. Bu gençleri de, fırsatlar olduğu takdirde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün çeşitli branşlarında görmek beni mutlu edecektir.”

“Fenerbahçe, çok başarılı sporcuları bünyesinde barındıran, milyonlarca taraftarı olan, büyük bir spor kulübüdür” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, başkan ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi.        

 

Koç teşekkür etti

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da yaptığı konuşmada, KKTC’de iki tane Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin bulunduğunu ve en yeni derneğin bugün 1. kuruluş yıl dönümü olduğunu ifade ederek bu sebeple yapılacak olan baloya katılmak üzere ülkemizde bulunduklarını dile getirdi ve kendilerini kabulünden dolayı Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür etti. 

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil ve Cumhurbaşkanlığı Spor Danışmanı Sertaç Bozatlı da hazır bulundu.

Bu haber toplam 578 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.