Tatar, federasyonlar ile görüştü

Tatar, federasyonlar ile görüştü

Başbakan Ersin Tatar, değişik alanlarda faaliyet gösteren 32 spor federasyonu ile bir araya gelerek, federasyon yetkililerinin hükümetten talep ve beklentilerini dinledi.

A+A-

Başbakan Ersin Tatar, değişik alanlarda faaliyet gösteren 32 spor federasyonu ile bir araya gelerek, federasyon yetkililerinin hükümetten talep ve beklentilerini dinledi.

Tatar, spor federasyonlarında emek veren, ülke gençliğinin uluslararası organizasyonlara katılması ve ülkenin tanıtılmasına katkı koyan herkese teşekkür ederek, hükümet olarak spor federasyonlarına gereken desteğin her alanda verileceğini söyledi.

Lefkoşa'da yer alan toplantıda Başbakan Ersin Tatar'a, Spor Dairesi ve Başbakanlık bürokratları da eşlik etti.  Spor Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, burada yaptığı açılış konuşmasında, yıllarca ihmal edilen spor federasyonlarının bütçelerinin artırılması için çalıştıklarını ve yüzde 70 artış yapıldığını ifade etti. Dana, birinci dilim hak edişlerin onaylandığını ifade ederek, federasyonların yurt dışı faaliyetler, bakımlar, çalışmalarını yürütmesi gibi faaliyetler için de katkıların süreceğini kaydetti.

Başbakan Tatar da, Türkiye'de Mehmetçiklerin şehit edilmesi ve sabah hastanede çıkan yangının kendilerini üzdüğünü ifade ederek başladığı konuşmasında, spor içerisinde yıllarca bulunduğunu ve spora katkı koyan herkese teşekkür etti.

Sporun devlet politikası olması gerektiğini ifade eden Tatar, spor ambargolarının kaldırılması ve insan hakkının elde edilmesi için mücadele verdiklerini, sporda ambargo olmaması gerektiğini vurguladı.

Tatar, ülkede her alanda yetenekli sporcular olduğunu ve bunun uluslararası yarışmalarda elde edilen başarılarda görüldüğünü ifade ederek, bundan gururlandıklarını kaydetti.

Hükümet olarak spor alanına, ülkenin tanıtılması ve gençlerin spor alanında daha fazla yer alabilmesi için her zaman destek vereceklerini ifade eden Tatar, Spor camiasına başarılar diledi. 

tatar-spor-federasyonu-(1).jpg

Bu haber toplam 1376 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.