Tarihi sözleşmeye imza attı

Tarihi sözleşmeye imza attı

Formula 1'de dünya şampiyonu Red Bull sürücüsü Max Verstappen, kendisini 2028 sonuna kadar takıma bağlayan yeni sözleşmeyi imzaladı.

A+A-

Halihazırdaki sözleşmesi 2023'te sona erecek Hollandalının sözleşmesi 5 yıl daha uzatıldı.

Yılda 40-50 milyon Euro arasındaki bir rakama imza attığı bildirilen 24 yaşındaki sürücü, Formula 1 tarihinin en yüksek anlaşmalarından birine imza attı. Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Lewis Hamilton'ın, reklam anlaşmaları hesaba katılmadan Mercedes'ten yılda 40 milyon Pound aldığı biliniyor.

Verstappen'in anlaşmasıyla birlikte, Formula 1'deki bir takımla uzun süreli kontrat geleneğini sürdü. Lewis Hamilton, 2013 yılından bu yana Mercedes adına yarışıyor. İki yıl önce de Charles Leclerc, Ferrari ile 2025 sonuna kadar sürecek yeni bir sözleşme imzalamıştı. Geçen ay ise Lando Norris, McLaren ile 2025 sonuna kadar devam edecek yeni anlaşma yapmıştı.

İstikrarlı bir ortam oluşturma, bu ortamda bilinen ve saygı duyulan bir sürücüyle çalışmanın başarıya ulaşmanın en iyi yolu olduğu düşüncesinin öncülüğünü 1996-2006 yılları arasında Michael Schumacher ve Ferrari yaptı. Bu dönemde Schumacher, Lewis Hamilton onu geçinceye kadar F1 tarihinin en çok şampiyonluk kazanan sürücüsü olmuştu.

Formula 1 kariyerinde 20 etap zaferi yaşayan ve 60 kez podyuma çıkan Verstappen, geçen sezon Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile çekişmeli bir şampiyonluk mücadelesi vermişti. Verstappen, kazalar, pit stop stratejileri ve yarış direktörü Michael Masi'nin verdiği tartışmalı kararın ardından sezonun son etabı Abu Dabi Grand Prix'sini ilk sırada tamamlamış ve kariyerinin ilk Formula 1 şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Bu haber toplam 495 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.