Tarihi Başarı... “Mutlu ve gururluyuz”

Tarihi Başarı... “Mutlu ve gururluyuz”

Gençlik Gücü, uzun süre unutulmayacak tarihi bir başarıya imza attı. Yeşil beyazlılar, 3 gün üst üste 3 farklı kupa kazanarak tarihe geçerken, SPORYENİ'ye konuşan başkan Osman Karamanlı, "Böylesi bir başarıyı elde ettiğimiz için mutlu ve gururluyuz" dedi.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemizin köklü kulüplerinden biri olan China Bazaar Gençlik Gücü, tarihi bir başarıya imza atarak 3 günde 3 farklı kupa kazandı. YENİDÜZEN’e konuşan kulüp başkanı Osman Karamanlı, birçok branşta mücadele ettiklerini söyleyerek, ülke sporuna hizmet etmekten dolayı onur duyduklarını ve böylesi başarılara imza attıklarından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

Yeşil beyazlılar ilk olarak Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde şampiyonluk elde ederken, bu başarıdan bir gün sonra kadın futbolunda KTFF Zehie Helin Reessur Kadınlar Kıbrıs Kupası’nda şampiyon olmuş, onun ardından da yine hentbolda Büyük Erkekler kategorisinde kupayı kazanmıştı.

“Birçok branşta mücadele etmenin meyvelerini topluyoruz”

Gençlik Gücü Başkanı Osman Karamanlı, yakaladıkları tarihi başarı hakkında birçok branşta mücadele ettiklerini ve bunun meyvelerini topladıklarını söyledi.

Karamanlı, “Böylesi başarılara imza atmak bizim için gurur verici bir durum. 1952 yılında kurulan Gençlik Gücü bugün birçok branşta bulunuyor. Ülkemizde ne yazık ki, spor kulübü denilince sadece futbol akla geliyor ama biz neredeyse tüm branşlarda mücadele ediyoruz. Üstelik bunu sponsorlarımızın desteği ve kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Gerçek anlamda bir spor kulübüyüz. Öncü bir kulüp olduğumuz için mutluyuz. Tüm gençlerimiz için de gerek kadınlar, gerekse erkek olarak gençlerimizin önünü açmamız lazım. Biz bunu gerçekleştirdik, şimdi de meyvelerini topluyoruz. Her ne branşta olursa olsun ‘Oyna G.G’ sloganını unutmuyoruz ve Gençlik Gücü için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başarının Yönetim Kurulu, sporcular, teknik heyetler ve sponsorların özverili çalışması sonucu geldiğini belirten Karamanlı, hem emek veren herkese, hem de taraftarlara teşekkür etti.

“Finalin eşiğinden döndük, lige tutunduk”

AKSA Ligleri’nde geride kalan sezonu da değerlendiren Karamanlı, deprem dolayısıyla yaşanan moral bozukluğu olmasına rağmen ligde kalmayı başardıklarını, kupada da yarı final gördüklerini söyledi. Verilen araların ardından yoğun bir tempoda mücadele ettiklerine vurgu yapan Osman Karamanlı, buna rağmen hedeflerini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yeni sezon için de çalışmaların başladığını aktaran Karamanlı, yeni sezonda da Gençlik Gücü takımını başarılara taşımak istediklerini sözlerine ekledi.

“Ambargolar altında eziliyoruz”

Karamanlı son olarak, hentbol ve futbol branşlarında taktir edilecek başarılar elde ettiklerini ancak Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar nedeniyle bunun sadece ülkemiz sınırları içerisinde kaldığını söyledi. Karamanlı, “Ambargolar altında yaşıyoruz ve bu ambargolar olduğumuz sürece bir türlü gelişemiyoruz. Bu bir gerçektir. Temennimiz, böylesi başarılarımızın ödülünü daha iyi bir şekilde almaktır” ifadelerini kullandı.  

 

Bu haber toplam 932 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.