TARİHE GEÇTİLER

TARİHE GEÇTİLER

Kıbrıslı Rum oyuncular kuzeyde şampiyonluk yaşıyor…

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Ligleri’nde oynayan Kıbrıslı Rum oyuncular, kuzeye yavaş yavaş alışmaya başlarken, geldikleri takımlarda da şampiyonluklar yaşamaya başladı. Michalis Michail Ozanköy formasıyla şampiyonluğa ulaşırken, Matthaios Andreou, Koopbank Kıbrıs Kupası’nı kazanan Türk Ocağı’nın kadrosunda yer aldı.

 

Avrupa basınına kadar konu olmuştu

Kıbrıs’ın kuzeyine Kıbrıslı Rum oyuncuların transfer olması, 2014-2015 sezonunun hemen başında başladı. İlk transferin gerçekleşmesi sonrasında yaşanan olaylar, Avrupa basınına kadar konu olsa da oyuncular kuzeye transfer olmaktan vazgeçmedi. O dönemden bugüne kadar birçok oyuncu Kıbrıs’ın kuzeyine transfer olarak farklı farklı takımlarda forma giydi. Gerçekleşen transferlerle birlikte KTFF liglerde 1 Kıbrıslı Rum oyuncu kontenjanı açtı. Yapılan bu hamle ‘barışa katkı’ olarak adlandırıldı.

 

İlk şampiyonluk yaşayan oyuncu Michalis Michail oldu

Sezon başında Değirmenlik’ten Ozanköy’e transfer olan Kıbrıslı Rum oyuncu Michalis Michail, 2016-2017 sezonunda lig ve kupa maçlarında toplam 22 maça çıktı. Ozanköy’ün 6 sezon sonra Süper Lig’e yükselen kadrosunda bulunan Michalis, Beyaz Grup’taki gelen şampiyonluğunda da büyük pay sahibi oldu. 36 yaşındaki tecrübeli oyuncu, geçtiğimiz aylarda Güney Kıbrıs’taki Politis Gazetesi’ne konuşmuş, kuzeyde futbol oynadığı için çok mutlu olduğunu dile getirmişti.

 

Andreou’lu Ocak, kupayı kaldırdı

Sezon başında menajerler aracılığıyla Kıbrıs’ın kuzeyine gelen Matthaios Andreou, Türk Ocağı’na transfer olmuştu. Transfer olduktan sonra kaleyi alan Andreou, geride kalan sezonda lig ve kupa maçları olmak üzere toplamda 36 maça çıktı. Sarı siyahlı ekibin, kalesini koruyan 26 yaşındaki Kıbrıslı Rum kaleci, sezon sonunda Türk Ocağı’nın Koopbank Kıbrıs Kupası’nı kazanmasında önemli rol oynadı. Sezon başında transfer olmasının ardından YENİDÜZEN’e düşüncelerini aktaran Andreou, uzun yıllar kuzeyde futbol oynamak istediğini söylemişti.

dsc04312.jpg Michalis Michail ve ailesi...

img_1303.jpgMatthaios Andreou ve ailesi

İki oyuncu da aileleriyle birlikte fotoğraf çektirerek günü ölümsüzleştirmişti…

Bu haber toplam 2979 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.