“Tarih yazdık, mutluyuz”

“Tarih yazdık, mutluyuz”

China Bazaar Gençlik Gücü Kadın Futbol Takımı’nın antrenörü Mine Dayı, Kıbrıs Kupası’nı kazanmalarının ardından, “İlk kez kurulan China Bazaar Gençlik Gücü kadın futbol takımımızın adını ada futbol tarihine yazdırdığımız için çok mutluyum” dedi.

A+A-

“HEDEFİMİZ ÇİFT KUPA”… Mine Dayı, “Sırada Puma Kadınlar Ligi kupası var. Onu da alıp sezonu çift kupayla kapatmak istiyoruz”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Puma Ayten Berkalp Kadınlar Kıbrıs Kupası’nda geçtiğimiz gün Küçük Kayamklı’yı 3-1 mağlup ederek kupaya uzanan China Bazaar Gençlik Gücü’nde antrenör Mine Dayı, hem elde ettikleri başarıyı, hem de Kadınlar Ligi yarı final maçı öncesinde SPORYENİ'ye düşüncelerini paylaştı.

Puma Ayten Berkalp Kıbrıs Kupası’nda Küçük Kaymaklı ile centilmence bir maç oynadıklarının altını çizen Dayı, kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Küçük Kaymaklı ile Kadınlar Ligi’nde de karşı karşıya geleceklerine dikkat çeken Mine Dayı, bu karşılaşmayı da kazanarak, ligde de finale çıkmak istediklerini sözlerine ekledi.

“Centilmence bir maç oldu, mutluyuz…”

China Bazaar Gençlik Gücü kadın futbol takımının antrenörü Mine Dayı, yeşil beyazlı ekibin ilk kez bir kadın futbol takımının kurulduğuna dikkat çekerek, tarih yazıklarını söyledi. Dayı, “Antrenörlüğümün ilk yılında, ilk kez kurulan China Bazaar Gençlik Gücü kadın futbol takımıyla birlikte ilk kez düzenlenen Puma Ayten Berkalp Kadınlar Kıbrıs Kupası’nı kazanıp takımımızın adını ada futbol tarihine yazdırdığımız için çok mutluyum. Küçük Kaymaklı kulübüyle, iki başkent takımı olarak dostça ve centilmence bir mücadele sergiledik. Taraftarlarımıza güzel bir seyir zevki verdik. Finalin hakkını veren bir maç oldu. Galibiyeti biz almış olsak da Küçük Kaymaklı ile çarpışmak bizi gururlandırdı” ifadelerini kullandı.

“Sezonu çift kupayla kapatmaz istiyoruz”

Puma Kadınlar Ligi’nde normal sezon sona ererken sıra yarı final maçlarına geldi. Yarı finalde Küçük Kaymaklı’nın rakibi olan China Bazaar Gençlik Gücü’nde hedef yine galibiyet. Bu maç hakkında da düşüncelerini paylaşan yeşil beyazlı ekibin antrenörü Dayı, “5 ay kadar Kısa bir sürede sıkı çalışıp iyi hazırlandık. Sırada Puma Kadınlar Ligi kupası var. Onu da alıp sezonu çift kupayla kapatmak istiyoruz. Lig yarı finali çapraz eşleşmede yine Küçük Kaymaklı ile karşılaşacağız. Tüm futbolseverleri 10 Eylül’deki maça davet ediyoruz. Yine seyir zevki yüksek bir maç olacağına eminim” şeklinde konuştu.

“2007’den bu yana kadın futbolunun bir parçasıyım”

2007 yılından bu yana kadın futboluyla ilgilendiğini belirten Mine Dayı, hem China Bazaar ençlik Gücü’ne, hem de kadın futbolunun gelişimine katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

Mine Dayı sözlerini şöyle noktaladı:

“2007’den beri oyuncu olarak bir parçası olduğum kadın futbolunda, ilk defa antrenör olarak yer alıyorum. 17 yıldır üzerinde emeği olan ve adada ilk kez kadın futbol takımını kuran Serhat Deniz’e özel olarak teşekkür etmek isterim. Bu süreçte bizden ilgisini ve desteğini asla sakınmayan sponsorumuz Mazhar Bey’e ve her zaman arkamızda olan Gençlik Gücü TSK yönetimine, kulüp başkanımıza ve Umut Öksüz’e de teşekkürü bir borç biliyorum.”

 

Bu haber toplam 1098 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.