Tarih = MTG

Tarih = MTG

2023-2024 sezonu şampiyonu Mağusa Türk Gücü

A+A-

TARİHE DAMGA… AKSA Süper Lig’in 30’uncu haftasında Yenicami deplasmanına konuk olan Mağusa Türk Gücü karşılaşmadan 1-1 beraberlik alarak 80 puana ulaştı ve 2023-2024 sezonunun Süper Lig şampiyonu oldu, Kıbrıs Türk futbol tarihine geçti

 

REKORLARA İMZA… Mağusa Türk Gücü bu şampiyonlukla Kıbrıs Türk futbol tarihinde üst üste beş sezon şampiyon olan ilk takım oldu. Ayrıca geçtiğimiz hafta kırdığı gol rekorunu 112 gole taşıdı, kendisine ait puan rekorunu egale etti

 

AKSA Süper Lig’in 30’uncu haftasında Yenicami deplasmanına konuk olan Mağusa Türk Gücü karşılaşmadan 1-1 beraberlik alarak 80 puana ulaştı ve 2023-2024 sezonunun Süper Lig şampiyonu oldu. Atatürk Stadı’nda oynanan mücadelenin ilk devresi golsüz sona erse de, 46’ncı dakikada Serge Abaka Yenicami’yi 1-0 geçirdi. 55’inci dakikada Erhun skoru dengeye getirse de, maçta başka gol olmadı. Karşılaşma sonunda 80 puana ulaşan Mağusa Türk Gücü tarihindeki 13. Şampiyonluğu elde ederken, Yenicami 38 puana yükseldi. Siyah beyazlılar, Pera L. Gençler Birliği ile ligi aynı puanda tamamlasa da, genel averajda üstün olmasından dolayı Play out grubuna kalmadan sezonu tamamladı.

Şampiyon Mağusa Türk Gücü mücadele sonunda düzenlenen kupa töreninde şampiyonluk kupasını Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun elinden aldı.

mtg-yak.jpg

5 sene üst üste şampiyonluk…

Son yıllarda şampiyonluklara adeta ambargo koyan Mağusa Türk Gücü tarihindeki 13’üncü şampiyonluğu elde ederken, 5 sene üst üste şampiyonluğunu da almış oldu. Sarı yeşilli ekip, 80’li yılların sonunda Baf Ülkü Yurdu’nun elde ettiği 4 sene üst üste şampiyonluğu geçtiğimiz sezon egale etmişti. Mağusa Türk Gücü bu sezonki şampiyonluğuyla birlikte üst üste şampiyonluk rekorunu böylelikle eline almış oldu. 

mtg-yak2-001.jpg

Rekorların takımı

AKSA Süper Lig’de bir şampiyonluk daha elde eden Mağusa Türk Gücü, uzun yıllar kırılması zor rekorları da eline almış oldu. Sarı yeşilliler, 2016-2017 sezonu itibariyle oynanmaya başlayan 30 takımlı lig maratonu içerisinde geçtiğimiz yıllarda elde ettiği bir sezonda en fazla gol atma rekorunu bu sezon geliştirerek 112 gole çıkardı. Mağusa Türk Gücü aynı zamanda daha önce sadece Baf Ülkü Yurdu’nun başarabildiği 4 sene üst üste şampiyonluk başarısını geride bırakarak üst üste 5. şampiyonluğunu da elde etti.

mtg-yak3-003.jpg

Şampiyonluk Oraloğlu’ndan sorulur…

Mağusa Türk Gücü’nün tarihinde önemli bir simge haline gelen Mağusa Türk Gücü teknik direktörü Ali Oraloğlu, hanesine bir şampiyonluk daha getirdi. MTG formasıyla ilk şampiyonluğunu 2005-2006 sezonunda futbolculuk döneminde takım kaptanıyken alan Oraloğlu, teknik direktörlük döneminde de şampiyonluklar kazandı. MTG Ali Oraloğlu’nun teknik adamlık döneminde ise, 2015-2016, 2018-2019, 2019-2020, 2021-2022, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarında şampiyon oldu.

 

En çok şampiyon olan ikinci takım

Bilindiği üzere, 1955 yılından bu yana oynanan futbolumuzda en çok şampiyonluğu (14) Çetinkaya elde etti. Bu şampiyonlukla tarihindeki 13. Zaferini elde eden Mağusa Türk Gücü, ilerleyen yıllarda Çetinkaya’nın şampiyon olamaması, kendisinin de bir şampiyonluk daha elde etmesi durumunda şampiyonluk sayısını eşitlemiş olacak.

 


 

STAT: Atatürk Stadı

HAKEMLER: Fehim Dayı, Cem Öksüzoğulları, Buse Bağrıkara

 

YENİCAMİ

İdris Yekli

Yakup Şen

Emirhan Çil

Serge Abaka

Kemal Barbet

Mahmut İneci

Hasan Kanlı

Karan A. Sönmez

Kaan Erdoğan

(Dk.46 Koray Özteknik)

Ali Üçtaş

Görkem Büyükaşık

 

TD: Hüseyin A. Kınacı

 

MAĞUSA T. GÜCÜ

Ufuk Şimşek

Uğur Gök

Mehmet Gürlü

Yusuf Beyazi

(Dk.66 Ünal)

Emre Özsin

Erhun Öztümer

Emre Kuvvetlişahin

(Dk.77 Mustafa Salk)

Bünyamin Ayaz

Nevzat Duran

(Dk.46 Dinopeter Jude)

Doğukan Altuntaş

(Dk.46 Souleymane Doukara)

Şenol Şoför

(Dk.66 Hasan C. Evren)

 

TD: Ali Oraloğlu

 

GOLLER: Dk.46 Serge Abaka (YAK) Dk.55 Erhun Öztümer (MTG)

 

Fotoğraf: Burhan Gürkan

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.