“Tarif edecek kelime bulmakta zorlanıyoruz”

“Tarif edecek kelime bulmakta zorlanıyoruz”

KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinin Adıyaman’da hayatını yitirmesi ile ilgili olarak büyük üzüntü duyduklarını belirtti, “Tarif edecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. İşin açıkçası da bulamıyoruz" dedi

A+A-

“ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIZ”… Enver Kaya, “Toplum olarak bu yaşanan acıyı hep birlikte bir dayanışma içinde paylaşıp, bu acılı süreç geçtikten sonra özellikle de Mağusa bölgesinin özelde voleybolunu ve ülke sporunu yeniden ayağa kaldırmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” ifadelerini kullandı

 

Türkiye’de yaşanan deprem felaketi esnasında Adıyaman’da Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinin hayatını kaybetmesi, beraberinde ülke genelinde tarifi olmayan bir üzüntüyü getirdi. KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya içinde bulunulan durumu ve yaşanan acıyı “Tarif edecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. İşin açıkçası da bulamıyoruz” şeklinde özetledi. Kaya, toplum olarak yaşanan acıyı hep birlikte bir dayanışma içinde paylaşıp, bu acılı süreç geçtikten sonra özellikle de Mağusa bölgesinin özelde voleybolunu ve ülke sporunu yeniden ayağa kaldırmak için federasyon olarak ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını vurguladı.

 

“İçinde bulunduğumuz durumu, yaşanan acıları tarif edecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. İşin açıkçası da bulamıyoruz” diyen KKTC Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, “Deprem felaketleri her ne kadar tanrının bir takdiriyse de, binlerce insanın ölümüne sebep olan binaların yapımcılar, müteahhitler ve onlara bu izinleri verenler, denetleyenler hukuksal bazda cezalarını çekene kadar hissettiğimiz acılar devam edecektir” dedi.

 

Depremin ardından yaşananları ilk öğrendiklerinde hislerinin Adıyaman’da bulunan tüm kafilenin şartlar her ne kadar kötü olursa olsun, kurtarılarak yaşama döndürülecekleri yönünde olduğunu söyleyen Enver Kaya, “Devamında süregelen arama ve kurtarma çalışmalarında iki, üç gün boyunca tek bir olumlu haberin gelmemesi, açıkçası içimizde derin bir kaygı uyandırdı. Nitekim, Perşembe akşamından itibaren vefat haberlerimizi almaya başladık. Devamında üç gün boyunca, bu acılı haberlerle sarsıldık” ifadelerini kullandı.

Federasyon Başkanı Kaya, Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları cenazelerin Türkiye’den gelişine, taşınışına tanıklık etmenin, bu süreçte cenazelerin defin işlemlerinde bulunmanın, neredeyse tüm halkın büyük bir acı içerisinde bu olaylara, yaşananlara tanıklık etmesinin dayanma güçlerini bitirdiğini kaydetti.

 

“Arama kurtarma çalışmaları süresince başta sivil savunma ekipleri, sağlık görevlilerimiz, gönüllü vatandaşlarımız, devletin yetkili kurum ve kuruluşları, duyarlı vatandaşlarımızın maddi konularda yapmış olduğu yardımlar için, bir vatandaş olarak emeği geçen herekse şükranlarımı belirtirim” diyen Enver Kaya, “Dilerim ülkemizin tümüne böylesine büyük bir acı yaşatan felaketlerin bir daha yaşatılmaması, tekrarlanmaması olacaktır” dedi.

 

Deprem felaketi nedeniyle, hayatlarını kaybeden sporcularımız, hocalarımız, antrenörlerimiz, velilerimize Allah’tan rahmet diler, geride kalan yaslı ailelerine, sevenlerine ve yakınlarına Allah’tan sabırlar ve dayanma gücü vermesini dilerim” diyen Kaya, “Başında dediğim gibi, acımızı anlatacak cümleler ve kelimeler bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaşanan üzücü olay sonrasında kendisini Türkiye’den arayan kulüpler, antrenörler, gazeteciler, sevenlerin başsağlığı dilediğini aktaran Kaya, onlara ülke adına çok teşekkür ettiğini kaydetti.

 

Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, federasyon olarak acılı süreç geçtikten sonra özellikle Mağusa bölgesinde özelde voleybol ve ülke sporunu yeniden ayağa kaldırmak için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarına vurgu yaptı. Kaya, şunları belirtti: “Toplum olarak bu yaşanan acıyı hep birlikte bir dayanışma içinde paylaşıp, bu acılı süreç geçtikten sonra özellikle de Mağusa bölgesinin özelde voleybolunu ve ülke sporunu yeniden ayağa kaldırmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Yaşadığımız süreç itibarı ile daha fazla bir şey söylemenin pek bir önem ve ehemmiyeti olmadığı kanısındayım.”

Bu haber toplam 623 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.