Takviye yapılmazsa Çerkez ayrılacak

Takviye yapılmazsa Çerkez ayrılacak

Lefke’de teknik sorumlu Çağan Çerkez, devre arasında takıma iki yerli, ilk 11’i zorlayacak transfer yapılmaması halinde görevinden ayrılacağını yönetime ilettiğini açıkladı

A+A-

AKSA Süper Lig’de oynadığı son dört maçını galibiyetle kapatarak hanesine 12 puan yazdıran Lefke’de alınan güzel sonuçlara rağmen kadroda yaşanan sıkıntı dikkat çekiyor. Takımın genç teknik adamı Çağan Çerkez, Çetinkaya galibiyeti sonrasında yaptığı açıklamada daralan kadronun mental anlamda takımı ve kendilerini etkilediğini söylerken, “Devre arasında eğer takıma 2 yerli oyuncu alınmayacaksa, ilk 11’i zorlayacak geniş kadro olmayacaksa devam etmeyeceğini” söylediğini açıkladı.

 

Çerkez: Hem mental hem de takımı kurma anlamında yoruluyoruz

Lefke’nin genç teknik adamı 2-0 kazandıkları Çetinkaya karşılaşmasının ardından Bayrak Radyosu’na açıklamalarda bulundu. Bu karşılaşmada hata yapmamanın önemine değine Çerkez, son dört maçta kalelerinde bir gol gördüklerini ve savunma anlamında da iyi olduklarını söyledi. Buna rağmen geçtiğimiz hafta içi sıkıntıları olduğunu söyleyen Çerkez, “Okan Kaymaklı maçından sonra takımdan ayrılmak istediğini, Lefke’de devam etmeyeceğini söylediği için kadro dışı bıraktık. O yüzden kadromuz bir adam daha eksilirken aynı anda Zekai’nin Çetinkaya maçından önce Covid-19 olması sonrası ondan da yoksun kaldık. Çok dar bir kadro ile hazırlandık” dedi. “Bu bizi haftalar ilerledikçe yormaya başladı” diyen Çerkez, “Hem mental hem de takımı kurma anlamında yoruluyoruz. Aynı zamanda oyuncular da yoruluyor. Hep aynı adamlar oynuyor, basketbol takımı gibi bir pozisyondayız. Onlar yorulurken sizin eliniz kolunuz bağlanıyor. Kötü oyuncuları oyundan alamıyorsunuz. Bu sefer mental anlamda sıkıntılar yaşanıyor. Hem oyun içi hem oyun dışı zorluklar yaşıyoruz. Bu zorluklar içinde üç puanı almak çok güzel ama ciddi anlamda büyük sıkıntılar var” dedi.

 

“Haftalar geçtikçe daha büyük sıkıntılar çıkmaya başladı

“Takımda mutlu olmayan oyuncuları tutamazsınız” açıklaması yapan Çağan Çerkez, “Ben bunu yönetime bildirdim. Bugün galip gelmiş olabiliriz, ligde de gayet iyi bir yerdeyiz. Takımı devraldığımızda kimse buralara gelebileceğimizi hayal bile etmiyordu. Oyuncular çok güzel reaksiyon gösterdi ama haftalar geçtikçe daha büyük sıkıntılar çıkmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Ligde ilk yarı öncesi son üç maçın kaldığını, bu maçların iki tanesini kendi sahalarında Doğan Türk Birliği ve Mağusa Türk Gücü ile oynayacaklarını, bir maçta Cihangir deplasmanına gideceklerini söyleyen Çerkez, “Bu üç haftada elimizden gelenin en iyisini yapıp son 9 puan içinde ne alabilirsek hanemize yazmalıyız” dedi.

 

“11’i zorlayan iki yerli oyuncu alınmayacaksa ayrılacağım”

Çerkez ayrıca takıma devre arası takviye yapılmaması halinde ayrılacağını şu sözlerle vurguladı: “Yönetime takıma takviye yapılması gerektiğini ilettim. Devre arasında eğer takıma 2 yerli oyuncu alınmayacaksa, ilk 11’i zorlayacak geniş kadro olmayacaksa ben devam etmeyeceğimi, görevi bırakacağımız yönetime ilettim. Mevcut kadroda ben geldiğimde 22 kişi vardı, kadro bu dendi ama şu an o 22’den kaleci dışarı 14-15 adam kaldı.”

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.