Takımlar memnun ayrıldı

Takımlar memnun ayrıldı

Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası’na katılan ekipler organizasyon hakkında olumlu görüş belirtti

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası yoğun ilgi ve çekişmeli maçların oynandığı karşılaşmalarla Pazar günü sona erdi. Yapılan açıklamada, ülkemizde dört gün boyunca basketbol heyecanının yaşandığı turnuvada yer alan takımların Kuzey Kıbrıs’tan çok memnun ayrıldığı belirtildi. Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliği ile ilgili görüşlerini paylaşan takım yöneticileri ve koçları turnuvayı çok iyi takımların biraraya geldiği mükemmel ve üst düzey bir organizasyon olarak nitelendirdi.

Takım koçları taraftar desteklerinden hoşnut olurken seyirci ilgisinden de memnun kaldı.

 

Maljkovic:  “Çok iyi bir turnuva oldu”

Galatasaray Başantrenörü Marina Maljkoviç, Yakın Doğu Üniversitesi’nin güçlü takımlarla çok iyi bir turnuva düzenlediğini ifade ederek ülkemize gelmekten mutlu olduklarını söyledi.

Maljkoviç, “Buraya gelmekten dolayı mutluyuz. Zor ve güçlü bir turnuva olacağını biliyorduk. Yakın Doğu Üniversitesi tarafından organize edilen çok iyi bir turnuva oldu. Belgrad kampından yeni geldik ve takımımız henüz hazır değil. Bizim için çok önemli bir turnuvaydı. Ayrıca bütün takımların yeni oyuncuları için iyi bir fırsat oldu. Geçen yıl Yakın Doğu Üniversitesi ile EuroCup’ta mücadele etmiştik. Yeniden burada onların evinde olmaktan dolayı mutluyum. Yeni sezonda yeni kurallar uygulanacak ve Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası’nda bu kuralları da görme şansımız oldu. Harika ev sahipliği için teşekkür ederiz.

 

Miguel Ortega:  “Hazırlık açısından önemli bir turnuvayı şampiyon tamamladık”

Perfumerias Avenida Başantrenörü Miguel Antel Ortega da turnuvayı mükemmel olarak nitelendirdi. “Bizim için çok önemli bir turnuvaydı” diyen Ortega, “Her şey mükemmel. Hazırlık açısından önemli bir turnuvayı şampiyon tamamladık. Geçen yıl Süper kupayı kazanmıştık. Bunu tekrarlamaya bakacağız fakat Eurolauge’de de hedeflerimiz var. Yakın Doğu Üniversitesi ise çok iyi takım ve mükemmel bir organisazyona ev sahipliği yaptılar. Bizi de çok iyi ağırladılar” ifadelerini kullandı.

 

Hejkova:  “Seneye de burada olmak bizim için keyifli olacak”

Kadın basketbolunun önemli isimlerinden USK Prag Başantrenörü Natalia Hejkova ise,  turnuvada yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ve sezon öncesi çok iyi bir hazırlık turnuvası geçirdiklerini söyledi.

Natalia Hejkova “Sezon öncesi çok önemli bir turnuva oldu. Gerçekten çok güzel bir organizasyon gerçekleşti. Altı tane çok güçlü takım yer aldı. Ayrıca Kuzey Kıbrıs gibi harika bir yerde bu turnuvanın gerçekleşmesi bizler için çok keyifli oldu. Seneye de burada olmak bizim için çok keyifli olacaktır. Buradaki herkes kendi takımları için en iyisini yapmak istiyor ve  Yakın Doğu Üniversitesi sezon öncesinde takımlara çok güzel bir fırsat sundu” şeklinde konuştu.

 

Chatzidaki: “Bizim için burada olmak bir onu”

Hatay Büyük Şehir Belediyesi takımının Yunanlı baş antrenörü Aikaterini Chatzidaki ise organizasyonun çok güzel olduğunu söyledi.

“Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir ev sahipliği yaptılar” ifadesini kullanan Chadzitaki , “Bizim için burada olmak bir onur” dedi.

Aikaterini Chadzitaki; “Burada olmak çok güzel. Yeni sezon öncesi neler yapmamız gerektiğini görmek adına hazırlık maçları bizim için önemli. Dolaysıyla turnuvada yer almak bizim için büyük önem taşıyor. Euroleage seviyesinde takımların yer aldığı çok iyi bir organizasyon. Daha önce böyle organizasyonlarda bulunmuştum ancak Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen muhteşem bir organizasyon oldu. Maçların herkes için iyi olduğunu düşünüyorum. Önümüzde zorlu bir sezon bizi bekliyor. En zor liglerden biri Türkiye Ligi. Play off oynamak istiyoruz. Eurocup’ta final four hedefimiz var. Dolasıyla Yakın Doğu Üniversitesi’ne bu güzel organisazyon ve daveti için teşekkür ederim” sözlerini kullandı.

 

Zvirgzdins: “Turnuva hazırlık için gayet iyi düşünülmüş”

Castors Brain Başantrenörü Ainars Zvirgzdins da, turnuvayı üst düzey olarak nitelendirdi.

“Bu güzel turnuvaya davet için öncelikle teşekkür ederim. Burada Euroleague takımlarıyla yeniden oynadığımız için şanslıyız” ifadelerini kullanan Zvirgzdins, “Yeni takımımızla Euroleague’de mücadele edeceğiz. Üst düzey bir organizasyon diyebilirim. Organisazyon, karşılama, konaklama her şey süperdi. Herşey bizim için düşünülmüş. Bu sene yeni bir takım oluşturduk ve bizim için Eurolauge’de mücadele etmek büyük bir şans. En iyi yapabileceğimiz şeyi göstereceğiz. Bu turnuva da hazırlık için gayet iyi düşünülmüş” dedi.

 

Kalaycıoğlu:  “Kuzey Kıbrıs sporu için çok büyük bir adım atıldı”

Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi’nin ambargoları aşarak kadın basketbolunun önemli takımlarının olduğu bir turnuva düzenlediğini söyledi.

Başantrenör Kalaycıoğlu, turnuva ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde spor adına büyük bir adım atıldığını ifade ederek, devamının geleceğini dile getirdi.

Başantrenör Kalaycıoğlu şunları dile getirdi: “Üst düzey müsabakaların olduğu bir turnuva oldu. Galatasaray geçen yıl Eurolague kazandı. İki yıl önce de USK Prag kazanmıştı. Kadın basketobolu için çok önemli bir turnuva gerçekleşti. Daha önce Türkiye’de böyle bir turnuva yapılmadı. Yakın Doğu Üniversitesi önderliğinde ilk defa Kuzey Kıbrıs’ta düzenlendi. Kutlamak isterim. Yakın Doğu Üniversitesi ambargo falan dinlemedi bütün yazışmaları gerekli mercilerle yaptı ve Kuzey Kıbrıs sporu için çok büyük bir adım atıldı. İlk adım ama önemli bir adım ve devamı gelecek inşallah. Ada halkı için önemli organizasyondu. Bizim de genç oyuncularımızın hazır olması açısından güzel bir fırsat oldu. Seyirciler oldukça ilgiliydi, taraftarlara teşekkür ederiz” dedi. 

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.