Takımlar gol atmayı seviyor!

Takımlar gol atmayı seviyor!

AKSA Süper Lig’de 7 hafta geride kaldı, 7 haftalık bölümde 56 maç oynanırken, meşin yuvarlak 171 kez kale çizgilerini geçti. Bu süreçte en fazla golün atıldığı hafta ise 33 golle 4. hafta oldu. En çok gol atan takım ise Mağusa Türk Gücü oldu.  

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

AKSA Süper Lig’de 7 hafta geride kaldı, 7 haftada toplam 56 maç oynandı. Ligde mücadele eden 16 takım, bu süre zarfında bir birlerine karşı toplamda 171 kez fileleri havalandırdı. Geride kalan 56 maçta en çok gol atan takımın 22 golle lider Mağusa Türk Gücü, en az gol atan takımın ise 5 golle Çetinkaya olduğu gözlemlendi.

İlk 7 haftalık bölümde geçen sezonun ilk 7 haftasının gol sayısı bakımından geçilmesi de gözlerden kaçmadı. Geçtiğimiz sezon ligin ilk 7 haftalık bölümünde meşin yuvarlak toplamda 164 kez kale çizgisini geçmişti.

7 haftada 171 gol…

AKSA Süper Lig’de geride kalan 7 haftalık bölümde toplamda 56 maç oynanırken, söz konusu maçlarda takımlar birbirlerine toplamda 171 gol atmayı başardı. 7 haftada maç başına gol ortalaması 3, hafta başına gol ortalaması ise 21 olarak hesaplandı. Bu süre zarfında 33 golle en çok gol atılan hafta 4. hafta, en az gol atılan hafta ise 18 golle 2. hafta oldu. Süper Lig’de geçtiğimiz sezonun ilk 7 haftalık bölümünde 164 gol atıldığı da gözlerden kaçmadı.

Hafta hafta atılan gol sayıları şöyle:

1. Hafta: 25 Gol

2. Hafta: 18 Gol

3. Hafta: 20 Gol

4. Hafta: 33 Gol

5. Hafta: 24 Gol

6. Hafta: 22 Gol

7. Hafta: 29 Gol

En çok golü MTG, en az golü Çetinkaya attı

Süper Lig’in geride kalan 7 haftalık bölümünde en çok golü lider Mağusa Türk Gücü, en az golü de Çetinkaya kaydetti. Mağusa Türk Gücü bugüne kadar 22 kez fileleri havalandırırken, Çetinkaya şu ana kadar sadece 5 gol atabildi.

MTG kalesini gole kapattı

Süper Lig’de son 3 sezonun şampiyonu, bu sezonun da ilk 7 haftalık bölümün lideri konumunda bulunan Mağusa Türk Gücü, en çok gol atan takım olmasının yanı sıra, kalesinde en az gol gören takım olması da dikkat çekti. Sarı yeşilli ekip, ligde oynadığı 7 maçta kalesinde sadece 3 gol gördü. Ligde en çok gol yiyen takım ise 21 golle ligin son sırasında bulunan Gönyeli oldu.

6 maçta gol sesi çıkmadı 

Süper Lig’de şu ana kadar geride kalan 56 maçın 6’sında gol sesi çıkmadı. Başladığı gibi golsüz biten karşılaşmalar şöyle:

Yonpaş Dumlupınar – Cihangir (1.Hafta)

Mağusa Türk Gücü – Miracle Değirmenlik (2.Hafta)

Lefke – Göçmenköy (2.Hafta)

Çetinkaya – Merit Alsancak Yeşilova (4.Hafta)

Yenicami – Cihangir (5.Hafta)

Göçmenköy – Mesarya (5.Hafta)

En çok gol Doğan T. Birliği – Göçmenköy maçında atıldı…

Süper Lig’in 6’ncı haftasında Mete Adanır Stadı’nda Doğan Türk Birliği, Göçmenköy’ü konuk etmiş, sarı lacivertli ekip o karşılaşmayı 7-1’lik skorla kazanmıştı. 8 golün atıldığı söz konusu karşılaşma, şu ana kadar ligin en çok gol atılan maçı olarak kayıtlara geçti.

sssss.jpg

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.