Takımlar ‘Genç’ çalıştırıcılara yöneldi

Takımlar ‘Genç’ çalıştırıcılara yöneldi

AKSA Süper Lig’de bu sezon ligdeki takımların ‘Genç’ teknik adamlara yönelmesi dikkat çekiyor. En büyüğü 56, en küçüğü de 37 yaşında olan teknik adamların yaş ortalaması 45,7 olarak hesaplandı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

AKSA Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımlar çalışmalarını başlarında bulunan teknik sorumlularıyla birlikte sürdürüyor. Süper Lig’deki 16 takımın 11 tanesinin teknik adamlarının 50’li yaşların altında olması dikkat çekiyor.

Buna göre, Süper Lig’de bulunan ve yaş olarak ‘en büyük’ unvana sahip olan 56 yaşındaki Doğan Türk Birliği’nin teknik direktörü Caner Oshan, ‘en küçük’ unvana sahip olan 37 yaşındaki Yonpaş Dumlupınar’ın teknik patronu Sedat Devecioğlu oldu.

 

Lig başlamadan yaprak dökümleri yaşandı

Futbola Coronavirüs (COVID-19) salgınından dolayı zorunlu olarak verilen bir yıllık aranın ardından yeni sezon kısa süre içerisinde başlıyor. Yaklaşık 3 aydır çalışmalarını sürdüren takımlar daha önceden hocalarını belirlese de, ligin başlamamış olmasına rağmen yaprak dökümleri de yaşandı. Bu bağlamda Girne Halk Evi, Küçük Kaymaklı, Göçmenköy, Yenicami ve Türk Ocağı’nda kısa süre önce teknik adam değişikliği yaşandı.

 

11 takımın çalıştırıcısı aynı

Bazı takımlarda değişimler yaşanırken, ligde bulunan 11 takımda da değişim yaşanmadı.

Doğan Türk Birliği, Mağusa Türk Gücü, Baf Ülkü Yurdu, Binatlı, Yonpaş Dumlupınar, Mesarya, Cihangir, Gönyeli, Hamitköy, Merit Alsancak Yeşilova ve Lefke takımlarının teknik adamları aynı isimler kaldı.

 

‘En büyük’ Oshan, ‘En küçük’ Devecioğlu…

Süper Lig’de bulunan 16 takımın teknik patronları arasında ‘en büyük’ yaşa sahip Doğan Türk Birliği’nin tecrübeli teknik adamı Caner Oshan oldu. Uzun yıllardır sarı lacivertli ekibin başında bulunan Oshan 56 yaşında…

Ligde ‘en küçük’ yaşa sahip olan isim ise Yonpaş Dumlupınar’ın teknik adamı Sedat Devecioğlu oldu. 37 yaşındaki Devecioğlu, 2019-2020 sezonunun başında göreve gelmişti.

 

Süper Lig’de şampiyonluk yaşayanlar

Süper Lig’de bazı teknik adamlar daha önce çalıştırdıkları takımlarla şampiyonluklar da yaşadı. Caner Oshan Doğan Türk Birliği’ni, Sedat Devecioğlu Yenicami ve Dumlupınar’ı (Birinci Lig), Ali Oraloğlu Mağusa Türk Gücü’nü ve Nazım Aktunç Mesarya’yı şampiyonluğa taşımıştı. Ligin deneyimli teknik adamlarından Toygar Davulcu Lefke ve Cihangir’de Kıbrıs Kupası şampiyonluğu, genç teknik adamlardan Özgü Bayraktar ise Yenicami’nin başındayken Süper Kupa zaferi yaşamıştı.

 

Oshan 13 yıldır görevde

Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği’nde teknik direktör Caner Oshan görevini 13 yıldır devam ettiriyor. Sarı lacivertli ekip, 2008 yılında Caner Oshan’ın teknik direktörlük görevine geldiğini duyurmuştu. Oshan o günden bugüne dek, Doğan Türk Birliği’nde teknik direktörlük görevinde bulunuyor. Deneyimli çalıştırıcı bu süre içerisinde Doğan Türk Birliği’nde 2 şampiyonluk 1 de kupa kazandı.

 

Yaş ortalaması 45,7

Süper Lig’de takımların yeni sezonda ‘genç’ teknik adamlara yönelmesiyle birlikte yaş ortalaması da geçmiş sezonlara oranla düşüş olması dikkat çeken bir diğer unsur oldu. En büyüğü 56 yaşında, en küçüğü de 37 yaşında olan teknik adamların yaş ortalaması ise 45,7 olarak hesaplandı. Ligde 50 yaş ve üzeri 5 çalıştırıcı bulunurken, 37-50 yaş arası teknik adamların sayısı ise 11…

Süper Lig kulüplerini çalıştıran teknik adamların yaşları şöyle:

td.jpg

Bu haber toplam 971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.