"Tahsin’in her türlü milli takıma çağrılmaya hakkı vardır"

"Tahsin’in her türlü milli takıma çağrılmaya hakkı vardır"

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkan Yardımcısı ve Milli Takımlar Sorumlusu Theodoros Theodoulou, Tahsin Özler’in Kıbrıs U19 Milli Takımı’na davet edilmesi ile ilgili olarak konuştu.

A+A-

Kıbrıs Kupası çeyrek final kura çekimde konuşan Theodoulou, “Bu davet tamamen futbol kriterlerine göre yapıldı ve takımın antrenörünün kararıdır. O bir Kıbrıs vatandaşı ve Kıbrıs pasaportuna sahip, her türlü milli takıma çağrılmaya hakkı vardır” dedi. Theodoulou, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana Tahsin’in milli takıma çağrılan ilk Kıbrıslı Türk olduğunu belirtirken, oyuncunun profesyonel Omonia futbolcusu olduğunu dile getirdi.

 

Zürih’e atıfta bulundu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Asya Futbol Federasyonu’na üyelik süreci ile ilgili soruyu da yanıtlayan Theodoulou, “Biz sadece 2013 yılında Zürih’te imzalanan anlaşmayı tanıyoruz ve bu anlaşma Kıbrıs’ta tek yasal federasyonun KOP olduğunu belirtiyor” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk tarafından herhangi bir tepkiden dolayı endişe duyup duyulmadığı yönündeki soruya Theodoulou, böyle bir endişe duymadıklarını ve Tahsin’in milli takımda yarışmaya her türlü hakkı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 607 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.