Tahkim'den GHE'ye ret

Tahkim'den GHE'ye ret

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu aldığı kararları açıkladı

A+A-

Kurul, Girne Halk Evi'nin Ali Özbahar ve Muhammed Ali Uçar'ın Miracle Karşıyaka'ya transfer işlemlerinin iptaline yönelik itirazı reddettiğini duyurdu.

Konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:

 

Kurul, TK- 2 2023-2024 sayılı ve 19/7/2023 tarihli başvuruyu incelemiştir, yapılan başvuru GHE SK, Ali Özbahar ve Muhammed Ali Uçar isimli futbolcuların GHE SK’dan Miracle Karşıyaka ASK’ya bonservisli olarak transferini öngören ve iki kulübün karşılıklı olarak KTFF yetkili organları nezdinde anlaşıp imzaladıkları 15/6/2022 tarihli taahhütnameler gereğince 250,000 TL ve 400,000 TL olmak üzere toplam 650,000 TL’nin en geç 01/7/2023 tarihine değin ödenmediği gerekçesiyle GHE SK’nın 06/7/2023 tarihinde KTFF yönetimine yapmış olduğu transfer işlemlerinin iptali ile ilgili başvurunun 18/7/2023 tarihinde reddedilmesi ve ilgili futbolcuların M. Karşıyaka ASK’ya bonservisli olarak transferinde herhangi bir usulsüzlük olmadığına ilişkin karara yapılan itirazıdır.   

 

 

Kurulumuz yapılan başvuruyu değerlendirirken öncelikle 15/6/2023 tarihli taahhütnameleri incelemiştir, daha sonra ise GHE SK temsilcisi Başkan ve kulübü temsilen Avukat Melahat hanımın iddialarını tezekkür etmiştir, yapılan başvuruda iddialar genel olarak iki başlık altında toplanmış olup ilk iddia yapılan ödemenin usulüne uygun yapılmadığı ve nakit ödenmesi gereken meblağın banka havalesi olarak ödendiği, bir diğer iddia ise ödemenin vadesi içinde yani en geç 01/7/2023 tarihinde yapılması gerekirken 03/7/2023 tarihinde yapıldığı iddiasıdır.

 

Yapılan iddialara cevaben söz alan M. Karşıyaka ASK başkanı ise ilgili taahhütler gereğince ödenmesi gereken toplam 650,000 TL’nin en geç 01/7/2023 tarihine değin ödenmesi gerektiğini bildiği için GHE SK başkanına önceden gerek WhatsApp mesaj yoluyla gerekse de sözlü olarak haber ve bilgi verdikten sonra konu meblağ tutarındaki iki adet 01/7/2023 tarihli çeki 27/6/2023 tarihinde (Kurban Bayramı Arifesi) KTFF yetkilisi Eren Şişik Bey’e elden teslim ettiğini beyan etmiştir. Bu hususlar ihtilaflı olmayıp Eren Bey tarafından da doğrulanmıştır.

 

GHE SK Başkanı ise genel olarak bu iddiaları doğrulayarak 01/7/2023 tarihinin bayram nedeniyle resmi tatil olduğunu bildiği cihetle konu çekleri federasyondan tatilden sonraki ilk iş günü olan 03/7/2023 tarihinde teslim almaya gittiğini fakat çeklerin /CO/ ibareli olduğu cihetle çekleri almaktan vazgeçtiğini beyan etmiştir, bunun üzerine M.Karşıyaka Başkanı ile iletişime geçerek kendisine şahsi cep telefonundan IBAN numarası göndermiş ve M.. Karşıyaka kulübü başkanı ise gönderilen IBAN numarasına aynı gün içinde banka havalesi ile toplam 650,000 TL havale etmiştir.
 

Yapılan bu işlemler ve huzurumuzdaki beyanlardan GHE SK’nın öncelikle resmi tatile denk gelen 01/7/2023 tarihinden sonraki ilk iş gününde yani 03/7/2023 tarihinde çek ile ödeme almayı kabul ederek Federasyona gelmesi ve daha sonra M.Karşıyaka Kulübü başkanına şahsen kendisi IIBAN numarası göndermek suretiyle yapılacak olan banka havalesi yöntemiyle 03/7/2023 tarihindeki ödemeye açıkça rıza gösterdiği hususlarında bulgu yaparız, keza yapılan ödeme işleminin ve ödemenin yapıldığı tarihin, iki kulüp arasındaki mutabakata uygun olarak ve 15/6/2023 tarihli taahhütnamelere uygun olarak yapıldığı hususlarında bulgu yaparız.

 

Keza belirtmek isteriz ki ilgili taahhütname uyarınca transfer işlemlerinde çek ile yapılan ve vadesi içinde muhatabına nakit olarak ödenip ödenmeyeceği belirsiz olan bir ödeme şekli olduğu cihetle huzurumuzdaki meselede bahsi geçen ve taahhütnamede yer verilen usulüne uygun bir ödeme şekli değildir fakat taahhütnamedeki vade tarihinde banka havalesi ile direkt olarak muhatabına yapılan ödemeler taahhütnamede yer alan “elden nakit ödeme” ibaresine uygun ve usulüne uygun bir ödeme şekli olarak kabul edilir.

 

Tüm yukarıdaki bahsi geçen bulgular ışığında GHE SK tarafından yapılan başvuruyu oybirliği ile reddederiz.      

  

Bu haber toplam 601 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.