Tahkim’den Ertaç’a indirim yok

Tahkim’den Ertaç’a indirim yok

Aksa Süper Lig ekiplerinden Türk Ocağı’nda forma giyen ve Doğan Türk Birliği ile oynanan derbi mücadelesinde gördüğü kırmızı kart sonrası 3 resmi müsabakadan men cezası alan Ertaç Taşkıran’ın KTFF Tahkim Kurulu’na yaptığı başvuru değerlendirildi.

A+A-

Kurul, Taşkıran’ın gördüğü kırmızı kart sonrası maçın hakemine sarf ettiği tehdit niteliğindeki sözler ve sergilediği saldırgan davranışa verdiği cezanın minimum verildiği kanaatine vararak cezaya indirim yapmadı.

                                                                                                                            

Tahkim Kurulu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Kurul, TK 5/2021-2022 sayılı ve 28/12/2021 tarihli başvuruyu incelemiş olup 17/12/2021 tarihinde oynanan TOL S. K.–DTB S.K Aksa Süper Ligi müsabakasında TOL SK’nın 105683 lisans numaralı futbolcusu Ertaç Taşkıran’ın görmüş olduğu 2. Sarı kartı müteakip maçın hakemine sarfetmiş olduğu tehdit niteliğindeki sözler ve sergilediği saldırgan tavır neticesinde Disiplin Kurulunun aleyhine vermiş olduğu 3 maçtan men cezasını, konu fiile verilecek olan cezanın minimumunun verildiği kanaatine vardığımız cihetle işbu cezanın tarafımızdan müdahale gerektirmediği cihetle verilen cezayı oy birliği ile onarız.”

 

Ligin 15. haftası ve Nicosia Group Kıbrıs Kupası ilk tur mücadelesinde iki maçlık cezasını tamamlayan Ertaç Taşkıran, ikinci devrenin ilk hafta maçı olan Gönyeli maçının ardından cezasını tamamlayacak.

 

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.