Taçoy: Yanıt bekliyoruz

Taçoy: Yanıt bekliyoruz

Basketbol Federasyonu’nda olağanüstü genel kurul yapılmasını isteyen Eser Taçoy ve ekibi basın toplantısı düzenledi

A+A-

Basketbol Federasyonu’nun olağanüstü seçimli genel kurul çağırması için imza toplayan ve başkan adayı olmak isteyen Eser Taçoy ve ekibi basın toplantısı düzenledi. Taçoy yaptığı açıklamada 23 Ağustos tarihinde topladıkları 12 imzayı federasyona iletmelerine rağmen henüz resmi bir yanıt alamadıklarını ve yanıt beklediklerini ifade etti.

 

Taçoy: 23 Ağustos’ta imzaları verdik, hala cevap gelmedi

Basın toplantısını Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde yapmak istediklerini ancak bazı pürüzler olduğu için Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda toplantıyı yaptıklarını belirten Taçoy, bundan dolayı KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’na teşekkür etti.

Biri daha sonra geri çekilen toplam 12 imzayı 23 Ağustos tarihinde federasyon başkanı ve avukatına ilettiklerini hatırlatan Taçoy, “Tüzükte yazıldığı gibi genel kurulun eylül ayı içerisinde olması için çağrıda bulunduk. İmzayı verdiğimiz gün yukardan gelen baskılar nedeniyle bir kulübümüz imzasını geri çekti. 12 kulüp imzalı bir kağıt verdik ve beklemeye başladık” dedi. “Bize bugüne kadar herhangi bir yazılı veya sözlü olarak bir cevap gelmedi” diyen Taçoy, “Bu geçen süre zarfında da bizim öğrendiğimiz kadarıyla imzalarımızın yetersiz olduğunu bir basın toplantısında belirttiler. Düzenledikleri basın toplantısında 7 imzamız olduğunu, baskılarla bu imzaları aldığımızı söylediler. Bizler kulüplere gittiğimizde elimizde projelerle gittik. Baskı yapmadık. Basketbol için uğraştığımızı her kulübe açıkladık, bu imzaları öyle aldık. Dört kulübümüzün imzasını geri çektiğini duyduk. Bu bizleri rencide etmiş değil, basketbolu rencide etmiş diye düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Kulüpleri ayrıştıran bir zihniyeti şiddetle kınıyoruz”

“7 imzanın lokomotif kulüpler olmadığını, küçük kulüpler olduğunu ve yetersiz olduğunuz söylediler. Bu bizi çok üzdü” diyen Taçoy, “Kulüpler varsa federasyonlar var. Biz bunları hiçe sayar, küçük düşürürsek, ben şunu sormak istiyorum; geçen seçimde Orhun başkan 7 imzayla başkan olmuştu. Bu 7 imza küçümsenecek bir rakam değildir, ayrıştırmasınlar. Tüzüğün istediği maddeleri kabul edip, istediklerini etmeden ben yaparım olur diye kullanırken kulüpleri ayrıştıran bir zihniyeti şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

Sertbay: Madem tüzük sıkıntılı, ilk günden bunun çalışmasının yapılması gerekirdi

Avukat Burçin Sertbay yaptığı konuşmada şu anki yönetimin tüzükte bazı sıkıntılar olduğunu zikrettiklerini duyduklarını belirtti. “Şu anki yönetim biz sıkıntılı değiliz, hatalı olan tüzüktür şeklinde izahatlar yaptı” diyen Sertbay, “Biz biliyoruz ki yönetim hukuki yapılanmaları yapmakla yükümlüdür. Tüzük değişikliği için camiaya gider. Eğer bu tüzük sıkıntılı ise göreve geldiği ilk günden bunun çalışmalarını yapması gerekirdi. Camiada yaşanan sıkıntılar yüksek sesle konuşulmaya başlandığı günde bu tüzük sıkıntılıdır demezdi” dedi.

 

“Yasaya uygun bir karar istiyoruz”

Üye sayısının üçte ikisinin talebiyle Olağanüstü Genel Kurul yapılabileceğini aktaran Sertbay, “Yazımızı tebliğ ettikten bugüne kadar geçen sürede 30 gün içinde yazılı resmi bir karar üretilmemiştir. Bu açıktan açığa tüzüğe aykırıdır. Kural tanımayan, kendi tüzüğünü hiçe sayan bir davranış biçimidir. Bizim aktif ve faal olarak kaç üyemiz olduğu, üyelik sorumluluklarını yerine getirmiş kaç üye var bunu dahi bilemiyoruz. Talep etmemize rağmen şu an federasyonun sahip olduğu üye sayısını bilmiyoruz. 3’te 2 sayısını bulmak için tam üye sayısını bilmeliyiz. Yeterli imzanın toplanmış olduğuna dair resmi bir izahat yapmamışlardır. Geçen günlerde bir kahvehanede biz bu imzaların bazılarını uygun bulmadık şeklinde bir izahat yapılmıştır. Bir karar duymadık, işitmedik. Yasaya uygun bir karar istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Taçoy: Açık ve net şekilde tüzüğün çoğu maddesine uyulmuyor

Tekrar sözü alan Eser Taçoy, topladıkları imzaların ne kadarının geçerli olduğunu halen bilmediklerini, küçük kulüp, lokomotif kulüp ayrımının basketbolda üzüntü yarattığını söylerken, “Cevap aldıktan sonra bunun dağıtımını Spor Dairesi ve sizlerle paylaşacağız. Ondan sonra gerektiği takdirde hukuki yöne gitmek istiyoruz. Basketbol severler olarak hukuk yapısının çok çabuk işlemediğini ve kesin bir sonuç almak için zaman geçeceğini öngördüğümüz için bunu Spor Dairesi’ne bildirdikten ve bize gelecek cevaptan sonra değerlendirmeye alacağız. Çünkü burada açık ve net şekilde tüzüğün çoğu maddesine uyulmuyor” dedi.

 

Atakan: Kulüpleri arayıp senin imzan geçersizdir demek diktatörlüktür

Buran Atakan toplantıda yaptığı açıklamada bir federasyonun, sendikanın, partinin en yüce organının genel kurul olduğunu söyledi. “Federasyon başkanı ve seçiminin 2 yılda bir yapılmasını emreder. Esas olan genel kuruldur” diyen Atakan, “Voleybol federasyonunun 12 yıldır içindeyim. Sayın Sertoğlu da 12 yıldır futbol federasyonu içindedir. Gerek voleybola, gerek futbola iki tane kulüp genel kurul çağrısı yapsın, o da biz de bırakır gideriz. Sizin 12 tane imzayı o kulübü arayıp, bu kulübü arayıp geri çektirmesi nasıl bir şeydir? Kulüpleri arayıp senin imzan geçersizdir demek diktatörlüktür” dedi.

 

“7 oy alıp seçildin, 7 imzanın sorgulaması mı olur?”

“41 yıldır bu basketbolun içindeyim” diyen Atakan, “Ben böyle bir şey görmedim. Bir federasyon başkanının spor yazarına, kulüp yöneticisine hakaret ettiğini görmedim. Sen geçen seçim 7 oy alıp seçildin, 7 imzanın sorgulaması mı olur? Bu şekilde kötü yönetilen federasyona seyirci kalmayacağız. Yazılı olarak bunları talep edeceğiz. Spor Dairesi’ne vereceğiz. Yasal duruma getireceğiz, belki cevap verirler” dedi.

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.