Süper Lig’in yerli golcüleri

Süper Lig’in yerli golcüleri

Yabancı oyuncuların gol yükünü çektiği Süper Lig’de 22’nci haftaya kadar 10 gol ve üzeri gol kaydeden 4 yerli futbolcu bulunuyor

A+A-

Ülke futbolu bir süredir yeni tip koronavirüs salgını çerçevesinde alınan önlemlerle birlikte dururken, 22’nci haftası geride kalan Süper Lig’de gol krallığı sıralamasında başı yabancı oyuncular çekiyor. Bu haftaya kadar oluşan gol krallığı sıralamasında 10 ve üzeri gol atan 14 isim arasında sadece üç isim yerli futbolcu.

Gol krallığı sıralamasının ilk basamağında kaydettiği 27 golle Yenicami’nin gol kralı unvanlı ismi John Ebuka Okoye ilk sırada yer alıyor. Bu ismin ardından Mağusa Türk Gücü adına 22 gol kaydeden Ebimobowei Peter ve 16’şar gol kaydeden Baf Ülkü Yurdu oyuncusu Evanonya Kossi ve Merit Alsancak Yeşilova’dan Emmanuel Mbah geliyor.

 

Betmezoğlu, Tağman, Mehmet ve Altın

10 gol ve üzeri gol atan oyunculara bakıldığında Süper Lig’de en fazla gol kaydeden yerli futbolcular 12’şer golle Türk Ocağı’ndan Remzi Betmezoğlu, Lefke’den Kasım Tağman ve Merit Alsancak Yeşilova’dan Billy Mehmet geliyor. Bu isimlerin ardından 10 golle Yenicami’den Mehmet Altın bulunuyor.

Bu haber toplam 1439 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.