Süper Lig’in şampiyonları

Süper Lig’in şampiyonları

Süper Lig’de Perşembe günü başlayacak lig maratonu öncesi geride kalan 59 sezonda 9 farklı takım şampiyonluk sevinci yaşadı

A+A-

AKSA Süper Lig’de 2020-21 sezonu Perşembe günü oynanacak Doğan Türk Birliği – Cihangir karşılaşması ile başlayacak. 59 sezonun geride kaldığı lig mücadelesinde ise 9 farklı takım şampiyonluk yaşadı. En fazla şampiyonluk yaşayan takım olan Çetinkaya ise tarihinde ilk kez ülke futbolunun en üst liginde yer alamayacak.

 

En çok şampiyon olan Çetinkaya, bu sezon Süper Lig’de yok

Uzun yıllar Birinci Lig adı altında oynanan, 2001-2002, 2002-2003, 2003-2004 ve 2012-2013 sezonlarından bu yana Süper Lig adıyla oynanan ülke futbolunun en üst liginde en çok şampiyon olan takım 14 şampiyonlukla Çetinkaya Türk Spor Kulübü. Ancak pandemi nedeniyle oynanmayan sezon öncesinde sarı kırmızılı ekip tarihinde ilk kez bir alt lige düşmekten kurtulamadı. Böylelikle yeni lig maratonunda en fazla şampiyon olan takım olan Çetinkaya yer alamayacak ve Birinci Lig’de mücadele verecek.

 

9 farklı şampiyon

59 sezonluk lig mücadelesinde 9 farklı takım şampiyonluk yaşadı. 14 şampiyonlukla ilk sırada yer alan Çetinkaya’nın ardından, son yıllarda elde ettiği şampiyonluklara sıralamada yükselen Mağusa Türk Gücü bulunuyor. Yeşil sarılı ekip 10 şampiyonlukla en fazla şampiyon olan ikinci takım konumunda. Dokuzar şampiyonlukları bulunan Gönyeli ve Yenicami ise üçüncü basamağı paylaşıyorlar.

 

Kulüplerin Şampiyonluk Sayıları

1) Çetinkaya Türk Spor Kulübü: 14 kez

2) Mağusa Türk Gücü: 10 kez

3) Gönyeli Türk Spor Kulübü: 9 kez

4) Yenicami Ağdelen Kulübü: 9 kez

5) Doğan Türk Birliği: 7 kez

6) Baf Ülkü Yurdu: 4 kez

7) Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü: 4 kez

8) Akıncılar Gençlik Spor Kulübü: 1 kez

9) Binatlı Yılmaz Spor Kulübü: 1 kez

Bu haber toplam 602 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.