Süper Lig’in kart raporu

Süper Lig’in kart raporu

AKSA Süper Lig’in ilk yarısında oynanan 120 maçta 539 sarı, 37 kırmızı kart çıktı.

A+A-

AKSA Süper Lig’in ilk yarısının tamamlanmasının ardından devrede gösterilen kart sayıları da netlik kazandı. İlk yarıda oynanan 120 karşılaşmada 539 sarı, 37 kırmızı kart gösterildi. 2022-23 sezonuna göre sarı kartlarda düşüş yaşanırken, kırmızı kartlar arttı. İlk yarının en çok sarı kart gören takımı Küçük Kaymaklı, en çok kırmızı kart gören takımları ise Doğan Türk Birliği, Miracle Karşıyaka ve Mesarya oldu.

En çok kırmızı kart beşinci haftada çıktı

Süper Lig’in ilk yarısında en çok sarı kart gösterilen hafta 5’inci hafta oldu. Bu haftada hakemler 52 kez sarı kartlarına başvurdu. En az sarı kart gösterilen hafta ise 23 sarı kartla dördüncü hafta oldu. Ligin ilk yarısında en çok kırmızı kart gösterilen hafta üçüncü hafta olurken bu haftada hakemler 5 kez kırmızı kartını kullandı. 15 haftanın 14’ünde en az bir kez kırmızı kart çıkarken, kımızı kartın olmadığı tek hafta 9’uncu hafta olarak kayıtlara geçti.

En çok sarı Küçük Kaymaklı’ya

Süper Lig’in ilk yarısında en çok sarı kart gören takım Küçük Kaymaklı oldu. Yeşil siyahlı ekip bu devrede gördüğü 43 sarı kartla ilk sırada aldı. Kaymaklı’nın ardından en çok sarı kartı gören takım 41 sarı kartla Yenicami oldu. Yenicami’nin ardından 39 sarı kartla Doğan Türk Birliği geldi. Ligin ilk yarısında en az sarı kart gören takımlar 28’er sarı kartla Lefke ve Göçmenköy oldu.

Üç takım kızardı

Ligin ilk yarısında en çok kırmızı kartı üç takım gördü. Doğan Türk Birliği, Miracle Karşıyaka ve Mesarya gördükleri 5’er kırmızı kartla devrenin en çok kırmızı kart gören takımları oldular. İlk yarıda kırmızı kart görmeyen iki takım söz konusu. Göçmenköy ve Lefke en az sarı kart gören takımlar olmalarının yanı sıra hiç kırmızı kart görmeyerek devreyi tamamladılar.

111-005.jpg

Bu haber toplam 1136 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.