Süper Lig’in çoğu adada kaldı

Süper Lig’in çoğu adada kaldı

Süper Lig kulüplerinin büyük bir bölümü hazırlık kamplarını adada yapmayı tercih etti

A+A-

Futbolda 2023-24 sezonu devam ederken takımlar hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sezon öncesi hazırlık döneminin en önemli bölümlerinden bir tanesi ise kamp çalışmaları. Takımlar gerek fiziksel, gerek mental güçlenmenin yanı sıra takım içi arkadaşlığı pekiştirme adına da bu kamplara büyük önem veriyor. Son yıllarda ekonomik sıkıntıların da baş göstermesi ile birlikte özellikle Türkiye’de kamp yapan takım sayısında azalma oldu. Zira, Süper Lig’de yer alan 16 takımın 5 tanesi kamp için yurt dışını tercih etti, geri kalan takımlar ise adada kamp yapma, bazı takımlar ise kamp gerçekleştirmeden sezon hazırlıklarını sürdürme kararı aldı.

 

Yurt dışı kamp maliyeti çok arttı

Sezon öncesi hazırlık kampını yapmak geçmiş yıllara göre daha külfetli. Bu nedenle de takımların büyük bir bölümü kamp çalışmalarını adada kalarak gerçekleştirme kararı aldı. Uçak bileti fiyatlarını yüksek oluştu, günlük kişi başı konaklama rakamlarının yanı sıra ek masraflarla 4-5 günlük bir Türkiye kampının fiyatlarının 500 ile 750 bin Türk Lirası arasında olduğu futbol camiasında konuşuluyor. Bu nedenle de takımların büyük bölümü adada kalarak bu hazırlık dönemini geçiriyor.

 

Beş takım yurt dışını tercih etti

Bu sezon hazırlık döneminde beş takım Türkiye’de kamp yapmayı tercih etti. Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü 11-18 Ağustos tarihlerinde Bolu, Gerede’de kampını gerçekleştirdi. Doğan Türk Birliği, 14-20 Ağustos tarihlerinde Düzce’de Fenerbahçe Topuk Yaylası tesislerinde kampını yaptı. Ligin Girne bölgesi ekiplerinden Alsancak Yeşilova şu sıralar İzmit, Kartepe’de, Türk Ocağı ise Burdur’da kamp çalışmalarını sürdürüyor. Ligin yeni ekibi Miracle Karşıyaka’nın ise sezon öncesi kampı bugün Kartepe’de başlayacak.

 

Ülkede tercih edilen yerler

Süper Lig’de 9 takım ise adada kalarak kamp çalışmasını burada gerçekleştirirken bazı takımlar ise kampını ilerleyen günlerde gerçekleştirecek. Adada kamp için tercih edilen yerler ise Dipkarpaz, İskele, Kaplıca ve Girne oldu. Süper Lig ekiplerinden Cihangir ile Pera Larnaka Gençler Birliği ise konaklamalı kamp yapmak yerine bu periyodu antrenman yoğunluğunu artırarak geçirmeyi planladı.

 

TAKIM                         YER

Mağusa Türk Gücü     Bolu

Doğan Türk Birliği       Düzce

Yonpaş Dumlupınar    Girne

Yenicami                     İskele

Yeniboğaziçi                İskele

Küçük Kaymaklı          Kaplıca

Lefke                           Dipkarpaz

Miracle Karşıyaka       İzmit

Göçmenköy                 İskele

Çetinkaya                    Girne

CB Gençlik Gücü        Girne

Türk Ocağı                  Burdur

Mesarya                      Mehmetçik

Alsancak Yeşilova       İzmit

Cihangir                       -

Pera L. G. Birliği          -

Bu haber toplam 1035 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.