Süper Lig'e ilk terfi ve şampiyonluk gelebilir

Süper Lig'e ilk terfi ve şampiyonluk gelebilir

AKSA Birinci Lig’den Süper Lig’e terfi edecek ilk takım bugün belli olabilir.

A+A-

Haftalardır lider konumda bulunan ve ligin 28. haftasında Esentepe’yi konuk edecek olan Çetinkaya, rakibini mağlup etmesi halinde bir sezon aradan sonra yeniden Süper Lig’e yükselecek.

Çetinkaya ayrıca bugün şampiyon olarak da Süper Lig’e terfi edebilir. Sarı kırmızılı ekip galip gelmesi halinde takipçisi Gençlik Gücü’nün Düzkaya deplasmanında puan kaybı yaşamasıyla birlikte şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunuyor.

Yeni sezonda uygulanmadan kaldırılan deplasman golü uygulaması ile birlikte iki takım arasında oynanan maçlarda önce puan üstünlüğü, ardından iki maçta takımların attıkları gol üstünlüğüne bakılıyor.

Gençlik Gücü’ne ilk yarıda 3-2 kaybeden, ikinci devrede 2-0 mağlup eden Çetinkaya’nın rakibine karşı puanlarda eşitlik olsa da gollerde 4-3’lük üstünlüğü söz konusu. Bu da Çetinkaya’yı rakibi karşısında üstün yapıyor. Üçüncü sıradaki Miracle Değirmenlik’i iki karşılaşmada da mağlup eden Çetinkaya, Değirmenlik galip gelse bile Gençlik Gücü’nün puan kaybı, kendisinin de galibiyetiyle şampiyonluğu ilan etme ihtimaline sahip.

Bu haber toplam 905 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.