Süper Lig’de normal sezon tamam

Süper Lig’de normal sezon tamam

AKSA Süper Lig’de bugün oynanan karşılaşmalarla birlikte normal sezon tamamlandı.

A+A-

AKSA Süper Lig’de bugün oynanan karşılaşmalarla birlikte normal sezon tamamlandı. Ligde 80 puan toplayan Mağusa Türk Gücü sezonu şampiyon olarak tamamlarken, Cihangir 2’nci, Tremeşeli Holding Dumlupınar da sezonu 3’üncü sırada sezonu noktaladı. 
Ligde bugün oynanan 30’uncu hafta karşılaşmaları sonrası Play out grubu da belirlenmiş oldu. Pera L. Gençler Birliği, China Bazaar Gençlik Gücü, Mesarya ve Küçük Kaymaklı takımlarından biri, oynanacak Play out maçlarının ardından lige veda eden son takım olacak. Yeniboğaziçi ve Türk Ocağı takımları Süper Lig’e haftalar öncesinden veda etmişti. 

Cihangir mağlubiyetle noktaladı
Süper Lig’in başından sonuna kadar dikkat çeken sonuçlar alan ve son haftalara kadar şampiyonluk yarışının içinde olan Cihangir, son haftada konuk olduğu Küçük Kaymaklı deplasmanından 1-0 yenik ayrıldı ve sezonu mağlubiyetle tamamladı. Sezonu 76 puanla noktalayan Cihangir 2’nci sırada, 32 puan toplayan Küçük Kaymaklı ise 14’üncü sırada sezonu tamamladı. Küçük Kaymaklı Play out grubunda mücadele edecek.

Küme düşen rakiplerini farklı yendiler
Hafta başlamadan önce Play out grubuna kalmayı garantileyen China Bazaar Gençlik Gücü ve Mesarya, haftalar önce küme düşmesi kesinleşen Yeniboğaziçi ve Türk Ocağı’nı farklı mağlup etti. China Bazaar Gençlik Gücü konuk olduğu rakibi Türk Ocağı’nı 7-1, Mesarya ise konuk ettiği rakibi Yeniboğaziçi’ni 4-1 mağlup etti. 

Lefke ikinci yarıda güldü, play out dışında kaldı
Ligin son haftasında Lefke, konuk ettiği Karşıyaka’yı ikinci yarıda bulduğu gollerle yendi ve aldığı galibiyetle Play out grubunun dışında kalan ekip oldu. Menekşe beyazlı ekip 39 puanla, Karşıyaka ise sezonu 49 puanla tamamladı.

Genel averaj Play out grubuna kalanı belirledi
Ligin son haftasında Yenicami ve Pera L. Gençler Birliği oynadıkları rakipleriyle 1-1 berabere kaldı. İki takım da 38 puanla normal sezonu tamamladı. Play out grubunun son takımını belirlemek için statü gereği Yenicami ile Pera L. Gençler Birliği’nin normal sezonda oynadığı karşılaşmalara bakılsa da, iki maçta gol sayıları aynı olmasından dolayı genel averaja bakıldı. Genel averajda Yenicami’nin rakibine 5 gol üstün olması nedeniyle Pera L. Gençler Birliği Play out grubuna giren son takım oldu.

Açılış maçında Çetinkaya kazanmıştı
Süper Lig’de 30’uncu haftanın açılış maçı geçtiğimiz akşam Atatürk Stadı’nda oynanmış, açılış maçında Çetinkaya, Tremeşeli Holding Dumlupınar’ı 3-2 mağlup etmişti. Böylelikle Tremeşeli Holding Dumlupınar bu sezon 56 puan, Çetinkaya ise 49 alarak sezonu tamamladı. 

Normal sezonun kapanışı Lefkoşa’da oldu
Süper Lig'de normal sezonun kapanış maçı ise Atatürk Stadı'nda oynandı. Göçmenköy, ligin son haftasında Doğan Türk Birliği'ni 4-2 mağlup etti. Göçmenköy 54, Doğan Türk Birliği de 50 puanla ligi tamamladı.

Bu haber toplam 566 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.