Süper Lig’de 31 farklı kaleci

Süper Lig’de 31 farklı kaleci

Süper Lig’in geride kalan 22 haftalık bölümünde 31 farklı kaleci görev aldı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Çin’in Wuhan kentinde meydana çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak pandemi haline gelen Coronavirüs sebebiyle 22’nci haftada ligler süresiz olarak ertelendi. YENİDÜZEN, Süper Lig’in geride kalan 22 haftalık bölümünde görev alan kalecileri araştırdı. Ligde 22 haftalık bölümde 31 farklı kaleci takımlarının kalesini korudu.

 

31 farklı file bekçisi

Süper Lig’in bu sezon geride kalan 22 haftalık bölümünde 31 farklı kaleci görev aldı. Ligde yer alan 16 takımın kalecileri, en fazla 1890 dakika, en az ise 90 dakika görev yaptı.  Süper Lig’de bu sezon görev alan toplamda 31 kalecinin yaş ortalaması 27,0 olarak hesaplandı. Kimi takım tecrübeli kalecilere, kimi takım ise genç kalecilere kalesini emanet etti.

 

En genç Çeliker, en yaşlı Duvarcı

K-Pet Süper Lig’de bu sezon görev alan en genç kaleci Çetinkaya’nın genç kalecisi Kani Kansu Çeliker oldu. 17 yaşında olan Çeliker, bu genç yaşına rağmen en çok görev alan kalecilerden biri oldu. Çeliker, toplamda 1781 dakika boyunca rakip takımlara karşı kalesini korudu. Süper Lig’de bu sezon görev alan en yaşlı kaleci ise Düzkaya’nın ikinci devrede transfer ettiği, ülkemizin tecrübeli kalecilerinden Ali Duvarcı oldu. Şu anda 39 yaşında olan deneyimli kaleci, sadece 1 maçta görev aldı.

 

En fazla görev alan Kemal Bağbal

Süper Lig’de geride kalan 22 haftada en çok süre alan kaleci ise Gönyeli’nin file bekçisi Kemal Bağbal oldu. Ligde geride kalan 22 haftada tüm maçlarda da forma şansı bulan Bağbal, 1980 dakika görev aldı. Kemal Bağbal’ı, 1890 dakikayla Türk Ocağı kalecisi Cenk Yılmaz, Düzkaya kalecisi Ali Karal, Gençlik Gücü kalecisi Raif Denktaş Pehlivan, Binatlı kalecisi Yunus Yeşilırmak ve Doğan Tük Birliği kalecisi Dursun Cem Ateş takip eden kaleciler oldu.

j-001.jpg

1-035.jpg
Gönyeli kalecisi Kemal Bağbal, 22 maçın hepsinde de oynayarak, en çok görev alan kaleci oldu.

2-025.jpg
Düzkaya’nın tecrübeli kalecisi Ali Duvarcı, ligde forma giyen en yaşlı kaleci oldu. Duvarcı, 39 yaşında…

3-019.jpg
Çetinkaya’nın kalecisi Kani Kansu Çeliker,ligde forma giyen en genç kaleci oldu. Çeliker, 17 yaşında…

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.