Süper Lig’de 23 farklı teknik adam

Süper Lig’de 23 farklı teknik adam

2019-2020 sezonunun 22 haftalık bölümünde 23 farklı teknik adam takım çalıştırdı

A+A-

8 TAKIM KAN DEĞİŞİMİNE GİTTİ… Süper Lig’de 22 haftalık periyot boyunca 23 farklı teknik adam görev aldı. 8 takım değişiklik yapmazken, diğer 8 takım en az 1 kez kan değişimine gitti.

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Çin’in Vuhan kentinde oraya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Coronavirüs, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz sporuna da engel oldu. K-Pet Süper Lig’de 22’nci hafta sonrasında alınan bir kararla lig, ileri bir tarihe ertelendi. Süper Lig’de 22 haftalık bölümde 23 farklı teknik adam görev yaptı. 8 takım sezona başladığı teknik direktörüyle yoluna devam ederken, diğer 8 takım da teknik adam değişikliğine gitti.

 

23 farklı teknik adam…

Süper Lig’de şu ana kadar 22 hafta geride kaldı. Hem ligin zirvesinde, hem de alt sıralarda heyecan devam ediyor. Geride kalan 22 haftada takımlar toplamda 23 farklı teknik adamla çalıştı. Doğan Türk Birliği, Baf Ülkü Yurdu, Türk Ocağı, Binatlı, Yenicami, Cihangir Hamitköy ve Mağusa Türk Gücü takımları 2019-2020 sezonuna başladığı teknik adamlarla yoluna devam ederken, Küçük Kaymaklı, Lefke, Merit Alsancak Yeşilova ve Düzkaya 2, Çetinkaya, Göçmenköy, Gençlik Gücü ve Gönyeli takımları da 3 teknik direktörle çalıştı.

 

Lig başlamadan ayrıldılar

2019-2020 sezonuna tecrübeli teknik adam Mehmet Bolkan ile başlayan Lefke, lig başlamadan deneyimli teknik adam ile yollarını ayırmış, Bolkan’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Mehmet Solkanat’ı getirmişti. Aynı durum Gönyeli’de de yaşandı. Sezonu Bülent Aytaç ile açan Gönyeli, ligin başlamasına kısa süre kala Aytaç ile yollarını ayırmış, yerine tecrübeli teknik adam Turan Altay gelmişti. İki ekip de böylelikle ligin henüz başında teknik direktörlük değişikliğine gitmiş oldu.

 

2 takımda görev yaptılar

Süper Lig’de şu ana kadar 5 teknik adam aynı sezon içerisinde 2 takım birden çalıştırdı. Bu sezon, Mehmet Bolkan Lefke ile Çetinkaya’da, Kemal Yürekli Göçmenköy ile Gençlik Gücü’nde, Derviş Kolcu Çetinkaya ile Göçmenköy’de, Hakan Sermaye Gençlik Gücü ve Göçmenköy’de, Niyazi Göksun da Gençlik Gücü ve Küçük Kaymaklı’da görev yaptı.

 

Yaş ortalaması 49,2…

Ligin 22 haftasında şu ana kadar görev yapan 23 teknik adamın yaş ortalaması 49,2 olarak hesaplandı. Ligde görev yapan en büyük teknik direktör Mehmet Solkanat (63 yaşında), en küçük 2 teknik direktör Ahmet Sakallı ve Emre Perçinci (37 yaşında) görev yaptı.

 

Bu sezon görev alan teknik direktörlerin listesi şu şekilde;

Mağusa Türk Gücü: Ali Oraloğlu

Doğan Türk Birliği: Caner Oshan

Türk Ocağı: Ahmet Dedekorkut

Cihangir: Hasan Burgaç

Binatlı: İltaç karayel

Yenicami: Özgü Bayraktar

Hamitköy: Ahmet Sakallı

Baf Ülkü Yurdu: Gökmen Davutoğlu

Lefke: Mehmet Bolkan (sezon başı) – Mehmet Solkanat

K.Kaymaklı: Emre Perçinci – Niyazi Göksun

Merit A. Yeşilova: Toygar Davulcu – Şenol Canbulat

Düzkaya: Orçun Volkan– Mustafa Borataş

Gönyeli: Bülent Aytaç (sezon başı) Turan Altay – Hüseyin Cantürk

Çetinkaya: Derviş kolcu – Mehmet Kemancıoğlu – Mehmet Bolkan

Göçmenköy: Kemal Yürekli – Derviş Kolcu – Hakan Sermaye

Gençlik Gücü: Niyazi Göksun – Hakan Sermaye – Kemal Yürekli

Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.