Süper Lig 20’li yaşlarda!

Süper Lig 20’li yaşlarda!

K-Pet Süper Lig’in ilk devresinde yaş ortalaması 25,05 olarak belirlendi

A+A-

EN GENÇ BAF, EN YAŞLI DOĞAN… K-Pet Süper Lig’in ilk devresinde takımların geneli 25,05 yaş ortalamasıyla oynadı. İlk devrede 22,05 yaş ortalamasıyla oynayan Baf Ülkü Yurdu en genç, 27,08 yaş ortalamasıyla oynayan Doğan Türk Birliği ise en yaşlı kadroya sahip oldu.


Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in ilk devresinde 16 takımda toplam 325 oyuncu ter döktü. YENİDÜZEN, federasyonun yayınladığı veriler ışığında takımların yaş ortalamasını ortaya çıkardı. Yapılan hesaplamalara göre ligin ilk devresinde yaş ortalaması; 25,05 oldu.

 

325 oyuncu mücadele etti

K-Pet Süper Lig’in ilk devresinde takımlar 15 maçlık süreç boyunca toplamda 523 oyuncuya şans verdi. Ligin ilk haftalarında transfer dönemi devam ettiğinden dolayı son günlerde başka takıma transfer olan oyuncular da hem eski, hem de yeni takımlarında forma giydikleri için iki takımda da hesaplandı.

 

En genç takım Baf Ülkü Yurdu…

Süper Lig’in ilk devresinde Baf Ülkü Yurdu’nda toplam 20 oyuncu sahada mücadele etti. Genç oyunculara şans veren takımların biri olan Baf Ülkü Yurdu’nda, kadronun genel yapısının yaşları büyük olmaması da dikkat çekti. Baf Ülkü Yurdu, ligin ilk yarısında 22,05 yaş ortalamasıyla mücadele etti.

 

En yaşlı takım Doğan Türk Birliği…

İlk devrede en yaşlı oyuncu grubu da ligin Girne ekiplerinden Doğan Türk Birliği oldu. Sarı lacivertlilerin kadrosu genel anlamda 20’li yaşlardan oluşsa da, birden fazla tecrübeli oyuncuların takımda bulunması yaş ortalamasını da yükseltmiş oldu. Doğan Türk Birliği, ligin ilk devresinde 27,8 yaş ortalamasıyla oynarken, en yaşlı takım olması da gözlerden kaçmadı.

 

En genç oyuncu

Ligin ilk devresinde genç oyuncuların beklenilenden fazla şans görmesi dikkat çekti. Devreyi 15’inci sırada tamamlayan Gönyeli’de oynayan genç oyuncu 2004 doğumlu Dennis Faik Korgan en genç oyuncu oldu.

 

En büyük oyuncular

Süper Lig’in ilk devresinde forma giyen en büyük oyuncuları ise, Doğan Türk Birliği’nin deneyimli oyuncusu Erdinç Börekçi ve Göçmenköy’ün tecrübeli oyuncusu Kemal Uçaner oldu. İki oyuncu da 41 yaşında…

 

Ligdeki yaş ortalaması 25,05…

Süper Lig’in ilk devresinde takımlar genel anlamda 20’li yaşlarındaki oyunculara şans verdi. İlk devrede 16 takımın oluşturduğu yaş ortalaması 25,05 olarak hesaplandı. İşte takımların küçükten büyüğe doğru yaş ortalamaları;

yas.jpg

Bu haber toplam 1944 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.