Süper Kupa zamanı

Süper Kupa zamanı

Mağusa Türk Gücü ile Türk Ocağı bugün BRT 60. Yıl Süper Kupa maçında karşılaşacak

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen BRT 60. Yıl Süper Kupa final maçı bugün oynanacak. Saat 20.00'de son lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü ve son kupa şampiyonu Türk Ocağı arasındaki maç Lefkoşa Atatürk Stadı'nda yer alacak. İlk kez 2011 yılında oynanmaya başlanan Süper Kupası'nda şampiyon olan takım 2023-2024 sezonunun ilk resmi müsabakası olma özelliği taşıyan mücadelenin ardından yeni sezona kupa ile başlama sevinci yaşayacak.

 

Oraloğlu: MTG bu tarz zor maçlara alışkın bir takım

Mağusa Türk Gücü Teknik Direktörü Ali Oraloğlu, Foto Evliya’ya yaptığı açıklamada geçmiş yıllarda olduğu gibi Süper Kupa’yı almak istediklerini belirtti. “Kıbrıs Türk futbolu için tarihi bir gece ve biz tarihe adımızı yazdırmak istiyoruz” diyen Oraloğlu, “Karşımızda saygı duyduğumuz bir rakip var, Türk Ocağı. Zor bir karşılaşma olacak fakat ne kadar zor olursa olsun Mağusa Türk Gücü bu tarz zor maçlara alışkın bir takım. Elimizde çok tecrübeli bir oyuncu grubu var. Netice itibarı ile oyuncularımız çıkacak, ellerinden geleni yapacak ve kupayı inşallah alacaklardır. Kupayı alarak lige moralli bir şekilde başlamak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Yabancıların yanında çok iyi bir yerli kadromuz var”

Takımdan ayrılan oyunculara değinen Oraloğlu, “Pote bizim çok değerli bir oyuncuydu. Çok iyi bir profesyoneldi. Aynı oranda yine çok iyi, çok değerli, çok yetenekli profesyonel iki oyuncu aramıza katıldı. Bir tanesi eski oyuncumuz Dinopeter. Yapabileceklerini, yeteneklerini konuşmaya gerek yok. Diğeri de Souleymane Doukara. Onun da kariyerinde neler yaptığı ortada” ifadelerini kullandı. Daha iyi bir ekipleri olduğuna işaret eden Oraloğlu, “Her geçen gün daha da güçlenen, iyi mücadele eden, takım oyununu sahaya yansıtan, yabancıların yanında çok iyi bir yerli kadromuz var. Takım olduğumuz takdirde yine şampiyonlukların arka arkaya geleceği bir sezon olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Burgaç: Kupayı alarak lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz

Türk Ocağı Teknik Direktörü Hasan Burgaç Foto Evliya’ya yaptığı açıklamada yaklaşık iki aylık bir dönemden beri çalışmalara devam ettiklerini, süreç içerisinde takımdan birçok oyuncunun gitmesi, yerlerine de birçok oyuncunun gelmesinin kendilerini uyum sorunu açısından biraz sıkıntıya soktuğunu söyledi. “Ama bunu da antrenmanlarda çok sıkı bir şekilde çalışarak gidermeye çalıştık” diyen Burgaç, “Burdur’da yapmış olduğumuz kamp bizi bu konuda bayağı ileriye taşıdı. Süper Kupa her iki takım açısından lige iyi başlamak adına önemli. Türk Ocağı olarak kupayı kazanıp lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.