Süper Kupa Mağusa Türk Gücü'nün: 4-0

Süper Kupa Mağusa Türk Gücü'nün: 4-0

Süper Lig'in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile son Kıbrıs Kupası şampiyonu Yenicami, Süper Kupa maçında bir araya geldi, Normal süresi 0-0 tamamlanan maçın uzatma bölümlerinde Mağusa Türk Gücü bulduğu peş peşe gollerle mücadeleyi 4-0 kazandı. 

A+A-

Süper Lig'in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile son Kıbrıs Kupası şampiyonu Yenicami, Süper Kupa maçında bir araya geldi, Normal süresi 0-0 tamamlanan maçın uzatma bölümlerinde Mağusa Türk Gücü bulduğu peş peşe gollerle mücadeleyi 4-0 kazandı.

 

90 dakikada gol olmadı, MTG uzatmalarda coştu 

Geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile kupa şampiyonu Yenicami'yi karşı karşıya getiren Süper Kupa maçının 90 dakikalık bölümü golsüz sona erdi. Uzatma bölümlerine fırtına gibi başlayan Mağusa Türk Gücü Şenol, Uvanç (2) ve Kossi'nin golleriyle kısa sürede farka koştu, yarım saatlik bölümde arka arlaya 4 gol buldu.

 

Yenicami 10 kişi kaldı

Siyah beyazlı ekipte oyuna sonradan giren genç oyuncu Yakup Şen, uzatma anlarının ilk bölümlerinde (94. dakika) ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

yak-mtg-001.jpg

 

MTG tarihinde ikinci kez...

Bu sezon ilk kez Ahmed Sami Topcan ismiyle oynanan Süper Kupa'nın 10'uncusu Mağursa Türk Gücü'nün oldu. Mağusa Türk Gücü, tarihinde ikinci kez bu kupanın sahibi oldu. 

 

İlgi yoğun oldu 

Mücadeleye iki takımın taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Hem Mağusa Türk Gücü, hem de Yenicamili taraftarlar 120 dakika oynanan maçta takımlarının yanında oldu.

 

Tatar ve Saner de maçı takip etti

Dr. Fazıl Küçük Stadı'nda oynanan mücadeleyi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ersan Saner de takip etti. Mağusa Türk Gücü mücadele sonunda kupasını Cumhurbaşkanı Tatar'dan aldı.

241756642-3118214001801601-5791214358364979401-n.jpg
Mağusa Türk Gücü maç sonunda sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Kupalara layıksın sen. 2020-2021 Süper Kupa Şampiyonu MAĞUSA TÜRK GÜCÜ" ifadelerini kullandı.   


STAT: Dr. Fazıl Küçük Stadı

HAKEMLER: Evren Karademir, Hakan Gök, Olgun Canik

MAĞUSA TG: Yusuf Yontar, Mehmet Gürlü, Mehmet Erol, Bünyamin Ayaz, Uğur Naci Gök (90+3 Uvanç), Ünal Kaya (Dk.116 Abdülaziz), Adil Uçar, Halil Uçar, Emre Özsin (Dk.77 Şenol Şoför), Nevzat Duran (Dk.58 Emre), Kossi Adetu

YENİCAMİ: Ercan Samancıoğlu, Yasin Açıkel, Halil C. Evren (Dk.90 Ali Bayır), Hüseyin Sadıklar (Dk.113 Kemal Varan), Fırat Ersalan, Mehmet Göktaş, Mete Sağır (Dk.55 Yakup), Serhat Önet (Dk.55 Selim), Hascan Kırmaz, Hasan Ulukök (Dk.66 Mehmet Çavuş), Moses Akınade

GOLLER: Dk.96 Şenol Şoför Dk.110 ve Dk. 119 Uvanç Recaioğlu, Dk.112 Kossi Adetu (MTG)

KIRMIZI KART: Dk.94 Yakup Şen (Yenicami)


ÖNEMLİ ANLAR

Dk.18: Sol kanattan savunma arkasına sarkan Uğur'un karşı karşıya pozisyonda vuruşunu Ercan önledi.

Dk.21: Sağ kanattan Nevzat'ın ortasında Kossi'nin kafa vuruşunu kaleci Ercan önledi. Dönen topu Uğur ağlara gönderdi ama bu gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Dk.22: Sağ kanattan yapılan ortada Yenicami ceza alanı içinde oluşan karambolde Kossi'nin yarım vole vuruşunu Ercan çıkardı.

Dk.42: Yenicami savunma arkasına atılan topu Ünal, Kossi'ye indirdi. Kossi karşı karşıya golü kaydetti ama bu gol de ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Dk.48: Savunma önünde Mehmet Göktaş ile Hascan'ın anlaşmazlığında araya giren Kossi'nin karşı karşıya vuruşunu Ercan çıkardı.

‌Dk.74: Orta alanda topla rakip ceza sahasına hareketlenen Mehmet Çavuş'un aşırma vuruşu az farkla dışarı çıktı.

Dk.80: Yenicami'nin uzaklaştırdığı topla buluşan MTG'de Mehmet Erol soldan çizgiye inerek içeri ortaladı. Topla buluşan Uğur Gök müsait pozisyonda topu kaleci Ercan'ın üzerine vurarak net bir şansı değerlendiremedi.

90 DAKİKA TAMAMLANDI, EŞİTLİK BOZULMADI... (0-0)

Dk.92: Şenol kaleci Ercan ile karşı karşıya pozisyonda rakibini aşırarak geçti ama topu boş kaleye atmak yerine dışarı gönderdi.

Dk.94: KIRMIZI KART -  Yenicami'de Yakup çift sarı kartla oyun dışında kaldı.

Dk.96: GOOL - Uvanç'ın sol kanattan ortasında arka direkte Şenol'un kafa vuruşu MTG'yi 1-0 öne geçirdi.

Dk.105: Emre'nin ara pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Adil'in vuruşunu kaleci Ercan önledi.

Dk.110: GOOL - Şenol'un pasında Uvanç ceza sahası dışından vurdu, skor 2-0 oldu.

Dk.112: GOOL - Mağusa Türk Gücü bu kez yabancı oyuncusu Kossi ile güldü, ceza sahasında bir anda önünde bulduğu topa vuruşunu yapan Kossi, skoru 3-0'a getirdi.

Dk. 119: GOOL - Genç oyuncu Uvanç Recaioğlu'nun şutu sonrası bir kez daha top ağlara gitti. (4-0)

Mücadele sona erdi. 

Bu haber toplam 2671 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.