Süper Kupa DAÜ ve YDÜ'nün

Süper Kupa DAÜ ve YDÜ'nün

Hentbol Süper Kupa'da kadınlarda DAÜ, erkeklerde de YDÜ şampiyon oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Süper Kupa mücadelesinde kadınlarda Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), erkeklerde de Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) şampiyon oldu. Sezon öncesi, geçen sezonun lig finalistlerini karşı karşıya getiren karşılaşmalarda rakiplerini mağlup eden DAÜ ve YDÜ sezon öncesi kupa moraliyle lige girecek. Kadınlarda DAÜ, son lig şampiyonu Esentepe’yi 30-18 gibi farklı bir skorla mağlup ederek kupayı müzesine götürürken, Erkeklerde de YDÜ, Yükseliş’i 26-10 ile geçerek sezon öncesi ilk kupasını kazandı.

DAÜ’den ikinci kupa

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaların ilkinde kadınlarda geçen sezonun şampiyonu Esentepe ile finalist DAÜ karşı karşıya geldi. Bu sezon yeni transferleriyle lige giren iki ekibin mücadelesinde kazanan 30-18’lik skorla DAÜ takımı oldu ve DAÜ, Derviş Mişon Kupası’ndan sonra Süper Kupa’yı da müzesine götürdü.

Son şampiyon kupayla başladı

Bu maçın ardından son yıllarda şampiyonluklara ambargo koyan YDÜ ile geçen sezon tarihinde ilk kez final oynayan Yükseliş karşı karşıya geldi. Geçen sezon ligi şampiyon tamamlayan YDÜ rakibi karşısında sahadan 26-16 galip ayrılarak yeni sezon öncesi kupayla moral buldu. Rakibi karşısında daha üstün oynayan YDÜ bu sezonki ilk kupasını kazandı.

 

Bu haber toplam 3241 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.