“Sporun başlaması için tüm federasyonlarla işbirliği yapacağız”

“Sporun başlaması için tüm federasyonlarla işbirliği yapacağız”

Kempo Savunma Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet İngenç, sporun bir an önce açılması için tüm federasyonlar ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

A+A-

Kempo Savunma Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet İngenç, sporun bir an önce açılması için tüm federasyonlar ile işbirliği yapacaklarını söyledi. Ülkemizde açık pazarların açıldığını ancak spor salonlarının faaliyete geçemediğini aktaran İngenç; “açık pazar mı daha kalabalık, spor salonları mı?” diye sordu.

Kempo savunma sporunun gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Kempo Savunma Sporları Federasyonu Başkanı İngenç, Online Kempo Şampiyonası’na da katılacaklarını sözlerine ekledi.

 

İngenç: “Üyelik ücretleri bağışlanacak”

Kempo Savunma Sporları Federasyonu Başkanı İngenç, 2020 yılında kurulduklarını, 2 etkinlik yaptıktan sonra coronavirüs salgını nedeniyle bir takım faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek, ancak 2020 yılı içerisinde üyelik şartlarını yerine getiren tüm kulüp ve derneklerden 15 Ocak 2021 tarihinde yıllık üyelik ve lisans ücreti alınmadığını söyledi. 3-15 Ocak 2021 tarihleri arasında üyelik ücretleri, lisans ücretleri ve üyelik şartlarını yerine getiren kulüpelerin üyeliklerini yenileyerek tüm faaliyetlerinde başladığını kaydeden Mehmet İngenç, federasyonun banka hesabına yatırılan üyelik ücretlerini covid-19 nedeniyle maddi sıkıntılar yaşayan kulüplere üyelik ücretlerini bağış olarak yardımda bulunucaklarını dile getirdi.

 

Online Kempo Şampiyonası

KKTC Kempo Savunma Sporları Federasyonu olarak 25 Mart’ta yapılacak olan video çekilmeleriyle kata çizimine katılacaklarını belirten Mehmet İngenç, 73 ülkenin bütün videoları izlendikten sonra Kempo Dünya Federasyonu (IKP) tarafından 2-3 Nisan tarihlerinde dereceye girecek olan ülkelerin şampiyona sonuçlarını açıklanacağını ifade etti.

 

“Katkı yapılmasını bekliyoruz”

Federasyonlarla birlikte birçok kulübünde zor durumda olduğunu söyleyen Mehmet İngenç, geçen yıl hiç katkı almadıklarını, 2020 yılını eksi 80 bin TL bütçe ile kapattıklarını belirtti. 2021 bütçesinde açıklanacak olan katkıda faaliyetlerin yürütülebilmesini de göz önünde buldurmaları gerektiğini belirten İngenç, 150-160 bin TL ulusal faaliyetler için bu rakamı beklediklerini, uluslararası yapılacak olan 4 organizsyon olduğunu, ancak açılım gerçekleşmesi durumunda katıla bileceklerini ifade etti. Mehmet İngenç, yeni kurulan bir Savunma Sporları Federasyonu olmasına rağmen Spor Dairesi’nden yardım almadıklarına da vurgu yaptı.

 

“Federasyonlarla işbirliği yapacağız”

Sporun bir an önce açılması için tüm federasyonlar ile işbirliği yapacaklarını belirten Kempo Savunma Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet İngenç, her hafta PCR testlerini yaptırarak tüm antrenör ve sporcuların test sonuçlarına göre bir an önce eğitimlere başlamak istediklerini söyledi. İngenç yetkililere; “açık pazar mı daha kalabalık, spor salonları mı” diye sordu.

 

“Bayrağımızla yarışmalara katılıyoruz”

Avrupa’da ve yurt dışında ülkemizi, temsil eden spor branşları hangi branş olursa olsun ayırt etmeden ülkeye faydası olan tüm federasyon ve sporculara katkı yapılması gerektiğini belirten Mehmet İngenç, Kempo Savunma Sporları, dünyada 73 ülkede KKTC bayrağı ile yarışmalara katılan spor federasyonu olduğunu dile getirdi. Bundan sonraki yarışmalarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getiren başkan Mehmet İngenç, Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek ve Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Mete Topcu’ya da görevlerinde başlarılar diledi.

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.