Sporcu velilerinin havuz tepkisi

Sporcu velilerinin havuz tepkisi

Atatürk Yüzme Havuzu’nu kullanan sporcuların velileri, havuzdaki sıkıntıların bir an önce çözülmesini istiyor.

A+A-

Atatürk Yüzme Havuzu’nda uzun süredir yaşanan sıkıntılar, havuzu kullanan sporcuların velileri tarafından büyük tepki görüyor. Mart ayı başında havuzdaki aksaklıkları protesto etmek için havuz önünde eylem yapan veliler, yaptıkları açıklama ile ısıtma, elektrik ve hijyen konularındaki sorunların ötelenmesini değil çözüm istediklerini belirterek yetkilileri göreve çağırmıştı. Eylemin üzerinden bir aya yakın süre geçmesine rağmen herhangi bir çözümün olmadığını belirten bazı sporcu velileri gazetemize ulaşarak sıkıntıları anlattı, yazılı açıklama paylaştı “Devlet tarafından ivedi bir şekilde gerekli adımların atılması elzemdir” ifadeleri kullanıldı.

Sporcu velilerinin açıklaması şu şekilde:

“Uzun yıllardır neredeyse hiçbir devlet ve/veya federasyon desteği almadan yüzme sporuna büyük emek harcayan ve birçok kez bırakma noktasına gelmesine rağmen biz aileleri tarafından ikna edilerek devam etmelerini sağlayan yüzücülerin velileri olarak, gelinen noktada artık bizler de çocuklarımızın yüzme sporuna devam etmeleri için gerekçe bulamaz noktaya gelmiş bulunmaktayız.

Spor Dairesi yetkililerinin de çok iyi bildikleri bu sıkıntılar ile ilgili yıllarca ve defalarca görüşülmesine rağmen sürekli geçiştirilmiş, verilen vaatler hep zamana oynayarak unutturulmaya çalışılmıştır…

Şöyle ki;

• Devlete ait tek havuz olan Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu miadını çoktan doldurmasına rağmen yeni bir havuz yapılması konusunda hiçbir girişim yapılmamakla birlikte mevcut havuzun bakım ve onarım ihtiyaçları da karşılanmamakta, çağ dışı kalmış depar taşları dahi değiştirilmemektedir. Yıllardır sürekli arızalanan scoreboard ve touchbordlar için çözüm üretilmemiş, tamamen arızalanmaları neticesinde son yapılan üç yarışta dereceler ilkel bir şekilde kronometre ile elde alınmıştır. Saliselerin önem taşıdığı yüzme sporunda derecelerin kronometre ile alınması kabul edilebilir bir durum değildir!!!

Ne yazık ki geride bıraktığımız yaz döneminde havuz hijyen sorunları nedeniyle 5 kez kapatılmak zorunda kalınmıştır. Ayrıca, gerek hijyen, gerek gaz giderleri, gerekse havuzun sürekli yaşanan teknik sıkıntıları nedeniyle havuz sürekli kapanmak zorunda kalmaktadır.

• Yıllarca Spor Dairesine bağlı ve atama ile yönetilen federasyon en nihayet özerkliğine kavuşmuş ancak ne yönetim kurulu belirlenmiş nede icraat ve vizyonu ile ilgili planları paylaşılmamıştır… Uzun yıllardır Spor Dairesi uhdesinde görev yapan mevcut yönetim, ne yerli ne yabancı hiçbir kurum/kuruluş (Türkiye Yüzme Federasyonu, TC’deki yüzme kulüpleri, yeri sponsorlar vb.) ile işbirliği yapma konusunda girişim yapmamakta, bu durum Yüzme Sporunun gelişimi önünde büyük bir engel teşkil etmektedir. Federasyon sürekli maddi imkansızlıklardan yakınmakta ama bilançosu veya gelir/gider tablosu kamuoyu ile paylaşılmadığı için gerçek durumun ne olduğu görülmemekte, bilinmemektedir.

• Başarılı sporcuların desteklenmesi için gerekli yasal düzenleme (Başarılı Sporcu Tüzüğü) ısrarla yapılmamakta, bu durum sporcuların moral ve motivasyonu üzerinde ciddi olumsuzluklar yaratmaktadır. Günümüzde profesyonel bir yüzücünün ihtiyaç duyduğu maddi ve manevi ihtiyaçları gerek Spor Dairesi gerekse Federasyon tarafından çok net bir şekilde bilinmekte, fakat her ikisi de yıllardır duyarsız kalmaktadır.

• Ne Spor Dairesi ne de Federasyon’un başarılı sporcu yetiştirme ile ilgili hiçbir plan, program veya vizyon ortaya koymaması kulüplerin büyük bir çoğunluğunun sadece kursiyer seviyesinde faaliyetlerini sürdürmesine neden olmaktadır. Başarılı sporcu kriterlerinin belirlenmemesi ise gerek antrenör gerekse sporcularda ciddi motivasyon kaybına neden olmakta, yüzme sporunun gelişimine büyük ölçüde engel olmaktadır.

• Tüm girişimlere ve görüşmelere rağmen, Spor Dairesi federasyona, federasyon Spor Dairesine mazeret atmakta ve bu süreç geçiştirilerek sporcuların, antrenörlerin ve ailelerin emekleri hiçe sayılmaktadır…

• Milli takım sporcuları günde 6 saat antrenman yapmakta ve tamamen kendi imkanları ile çalışmalarına rağmen, kursiyer ve üyeler ile bir tutulup havuzda antrenman için kulvar bulamamaktadırlar…

• Vizyonsuzluğun tavan yaptığı federasyonda yıllardır antrenörlerimiz, TYF işbirliğinde Türkiye milli takım antrenörleri ile gelişim seminerlerine veya elit sporcularımız Türkiye kulüpleri işbirliği ile kamplara gönderilmemektedirler… Geçmiş yarışlarda başarılı sporcularına madalya bile veremeyen bir federasyon…

Yukarıda belirttiğimiz olumsuzluklar yüzme sporunda yaşanan sıkıntıların sadece bir kısmı olup yıllardır kronikleşen daha birçok sorun her geçen gün daha da karmaşık hale gelmektedir, bu konularda Devlet tarafından ivedi bir şekilde gerekli adımların atılması elzemdir.”

Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.