“Sporcu sağlığı açısından kötü durumda”

“Sporcu sağlığı açısından kötü durumda”

Yonpaş Dumlupınar Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, Dr. Fazıl Küçük Stadı’nın zemininin sırf yeşil görünmesi için uzun bırakıldığını söyledi

A+A-

AKSA Süper Lig ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar’da Teknik Direktör Sedat Devecioğlu, 2-1 kazandıkları Göçmenköy karşılaşması sonrasında yaptığı açıklamada Dr. Fazıl Küçük Stadı’nın zemininin normalden yüksek olduğunu belirtti. Bayrak Radyosu’nda yayınlanan Osman Dinler’le Radyo Futbol programına konuşan Devecioğlu, sarı kırmızılı takımın başkan ve yönetim kurulunun Dr. Fazıl Küçük Stadı’nın bakımına talip olduğunu açıklarken, zeminin sırf yeşil görünmesi için uzun bırakıldığını iddia etti sporcu sağlığı açısından kötü durumda olduğunu söyledi.

 

Devecioğlu: Yeşil görünsün diye uzun bırakıldı

Müsabakada zeminin yeşil görünmesine rağmen uzun olduğunu belirten Sedat Devecioğlu, “Bütün oyuncular zeminin uzun oluşundan şikayetçi. Merkezi sahalara kikuyu toyumu ekildi. Bu tohum şu anda parklara ekiliyor. Sağlık açısından çok sakıncalı” dedi. Sahanın sırf yeşil görünmesi için uzun bırakıldığını iddia eden genç teknik adam, “Zemine bastığınızda ayakkabının yarısından çoğu saha zemininde görünmüyor. Bu çok ciddi bir dezavantaj” ifadelerini kullandı.

 

“Devletin bakmakla yükümlü olduğu sahalarda sıkıntılı”

Devletin bakmakla yükümlü olduğu sahalarda çok ciddi sıkıntıların olduğunu söyleyen Sedat Devecioğlu, “Cihangir, Mesarya gibi sahalar mükemmel bir zemine sahip. O sahalar drenaj sistemi ve çim cinsinden çok sağlıklıyken, devletin bakmakla yükümlü olduğu sahaların durumu oyuncu sağlığı açısından düşündürücüdür” açıklamasında bulundu.

 

“Başkan ve yönetim sahanın bakımına talip”

Amacının sahalarda çalışan personelleri eleştirmek olmadığının altını çizen Devecioğlu, “Başkan ve yönetim kurulumuz, Dr. Fazıl Küçük Stadı’nın tüm bakımının kendilerine verilmesini istedi. Burada amacım personeli eleştirmek değildir. İnsanlara tohum verilmezse ekilmez, ağ verilmezse takılmaz. Ama durum oyuncu sağlığı açısından kötü bir durumda” dedi.

Bu haber toplam 873 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.