“Spora, sporcuya verilen değer maalesef bu...”

“Spora, sporcuya verilen değer maalesef bu...”

Yüzücüler Atatürk Yüzme Havuzu’nda skorbord olmadığı için, kendi imkanları ile Türkiye’de yarışmaya gittiler

A+A-

Lefkoşa, Atatürk Yüzme Havuzu’ndaki bozulan skorbordun bir yıla yakındır yenilenmemesi, sporcuları mağdur etmeye devam ediyor. Bluefin Yüzme Kulübü bünyesinde yarışan 8 yüzücü, kendi imkanları ile Kayseri’ye giderek Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası yarışlarına katılım gösterdi. Yüzücülerin her yıl derecelerini güncellemesi ve Türkiye Yüzme Federasyonu barajlarını geçebilmeleri adına ülkemizde elde ettiği dereceler büyük önem taşırken, bir yıldır skorbordun bozuk olması ve yenisinin alımının gecikmesi sonrası Türkiye’deki yarışmalara katılım göstermek durumunda kalan sporcular, ayrıca maddi külfet altına da girerek mağdur oluyor.

 

Kutoğlu: Spora, sporcuya, emeğe verilen değer maalesef bu...

Türk Maarif Koleji öğretmenlerinden Sibel Kutoğlu, yaşanan gelişme ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tepkisini dile getirdi. Kutoğlu çocukların sırf yarışma hakkı kazanmak için ailelerinden, okullarından ve derslerinden fedakarlık ettiğini belirtirken “ Sporcuya emeğe verilen değer maalesef bu” ifadelerini kullandı.

Kutoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Sekiz tane çocuk kendi imkanları ile Kayseri'ye gittiler. Peki neden? Çünkü devlet havuzumuzda bir yıldan beridir skorboard bozuk olduğu için. Sırf yarışma hakkı kazanma uğruna, ailelerinden okullarından derslerinden feda ederek gittiler. Henüz ısıtma sistemi devreye girmeyen buz gibi suda antreman yapan çocuklarımızı Türkiye'ye yarışmaya göndermek maalesef tek çaremiz kaldı. Peki ya imkanlarını zorlayıp gidemeyen çocuklar... Onların spor yapma hakkı yok mu? Bunun sorumluluğunu kim üstlenecek? Spora, sporcuya emeğe verilen değer maalesef bu...”

 

Bluefin: TYF finallerine katılabilmek için baraj geçerek vize almak hedefimiz

Konu ile ilgili olarak dün Bluefin Yüzme Kulübü de sosyal medya hesabından açıklama yayınladı, kendi imkanları ile seviyeleri ölçmek ve barajları geçebilmek için Kayseri’ye gidildiği belirtildi. Açıklama şöyle:

“Bluefin Yüzme Kulubü olarak, antrenörümüz Emine Mehmetalioğulları eşliğinde, 11- 12-13 yaş yüzücülerimiz ile

 

1-Özkan Mazhar ( 12 )

2-Dünya Ahmet Özdemir (12)

3-Demir Redif Demirdağ ( 13 )

4- Erin Mazharoğlu ( 13)

5-Aynur Mazhar ( 12)

6-Ezgi Dimililer (12)

7- Destan Derviş Tunçalp (11)

8- Derem Uluerli ( 11 )

 

27- 29 Ekim 2023 tarihlerinde 3 gün düzenlenecek Türkiye Yüzme Federasyonu, Kayseri Yüzme İl Temsilciliği 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Müsabakalarına katılmak için, bu gün Kayseri'ye gidecektir. Ülkemiz'de, Scorbord olmaması gerekçesi ile bir yıl boyunca yüzme yarışları yapılamamıştır. Bu neden ile, Kendi imkanlarımızla, seviyemizi ölçmek, TYF yaş barajlarını geçebilmek, yarışa katılarak Çocuklarımızın motivasyonunu artırmak ve Aralık ayında yapılacak olan TYF Ulusal gelişim finallerine katılabilmek için baraj geçerek vize alabilmek hedefimizdir. Antrenörümüz ve Sporcularımıza başarılar dileriz”

 

Spor Dairesi geçen ay skorbord alınacağını duyurmuştu

Bir yıldır yüzme havuzunda skorbordun olmaması defalarda gündem yaratmasına rağmen henüz skorbord temini gerçekleşmedi. Spor Dairesi Müdürlüğü 8 Eylül tarihinde yaptığı açıklama ile Merkezi İhale Komisyonunun, Spor Dairesi’nin bünyesinde yer alan Lefkoşa Atatürk Stadı ve Lefkoşa Kapalı Yüzme Havuzu’na birer adet skorboard temini için ihaleye çıktığını duyurmuştu. 27 Eylül 2023 tarihine kadar ihalenin devam ettiği belirtilirken, ihaleye katılmak isteyen firmaların tekliflerini bu tarihe kadar Maliye Bakanlığı binasındaki Merkezi İhale Komisyonu Toplantı Salonu’ndaki teklif kutusuna atmaları istenmişti.

Bu haber toplam 519 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.