Spora adanmış bir hayat

Spora adanmış bir hayat

1987 yılında Vakıflar Spor Kulübü başkanlığına seçilen Mehmet Kanan, geçtiğimiz hafta yeniden onay alarak görevine devam ediyor

A+A-

1987’DEN BERİ BAŞKAN… Mehmet Kanan: Vakıflar Spor Kulübü 1985’te kuruldu, 1987’de başkanlık görevini devraldık. O gün bu gündür başkan olarak görev yapıyorum. İlk kuruluşumuzda basketbol da, atletizm de vardı. Krizler bizi bitirdi ama voleyboldan hiç vaz geçmedik”

 

“YALNIZ KALDIM”… Mehmet Kanan: Bu ekonomik krizde yetişemiyoruz. Zor çekiyoruz. Beraber yola çıktığım arkadaşlarım zamanla emekli olarak ayrıldı. İdari yönden de çok yalnız kaldım. Belki bu yıl amaçladığım şeylerin bazılarını inşallah yerine getiririm”

 

Ömrünü spora adamış bir isim Mehmet Kanan. Vakıflar Spor Kulübü’nde 1987 yılında üstlendiği başkanlık görevine geçtiğimiz hafta gerçekleşen genel kurulda aldığı onayla devam ediyor. Bir yandan Lefkoşa’nın tarihi mekanı Büyük Han’da babası Ahmet Kanan’dan kalan kahvehaneyi işletmeye devam ederken, diğer yandan da kulübünün her şeyi ile ilgileniyor.

Bu kadar yıldır başkanlık görevini sürdürmesi ile ilgili olarak ise net bir yanıt veriyor; Spor sevgisi… Son yıllarda yönetim anlamında çok yalnız kalmasını üzgün bir dille belirtmesine rağmen Mehmet Kanan’ın halen kulübü için yapmak istedikleri de var.

mehmet-kanan-1.jpg

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Vakıflar Genel Kurulu haberini görünce, hep kafamda olan bir şey olan Mehmet Kanan ile röportaj yapmak için serin bir Lefkoşa sabahında Büyük Han’ın yolunu tuttum. Daha varmadan kapısına göz göze geldik, “Hoş geldin, nasılsın? Gel” dedi. “Vaktin varsa bir röportaj yapalım, bu kadar yıl başkanlık yapmak hiç de kolay” değil dedim, başta çekingen bir tabirle istemedi ancak beni kırmadı, güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

“Vakıflar Spor Kulübü 1985’te kuruldu, 1987’de başkanlık görevini devraldık. O gün bu gündür başkan olarak görev yapıyorum” diye sözlerine başladı Mehmet Kanan. “Vakıflar Spor Kulübü denince akla voleybol gelir” şekilde vurgulamam üzerine Kanan, “En son onda kaldık ama ilk kuruluşumuzda basketbol da, atletizm de vardı. Krizler bizi bitirdi ama voleyboldan hiç vaz geçmedik” dedi.

 

“Bu kadar yıldır başkanlık görevine devam etme sebebiniz nedir?” sorusuna Kanan net bir ifadeyle “Spor sevgisi” yanıtını verdi. “Spora katkı koyalım, gençliğe spor yaptıralım dedik. Yıllar geçtikçe bırakmak istemedik” ifadelerini kurdu. “Bırakmak istediğiniz zamanlar olmadı mı?” sorusuna ise “Zaman zaman bırakmak istediğim oldu. Ben de emekli olduğumda çekileyim istedim ama arkadaşlar, çevremiz bırakmadı. Kopamadık” ifadelerini kullandı.

29821.jpg

Geride bıraktığımız sezon çok güzel başarılar elde etti Vakıflar Spor Kulübü. Osman Çetintaş Büyük Erkekler Ligi ve Süper Kupa şampiyonluğu yanı sıra kadın takımı da başarılı bir sezon geçirdi. Ligde final oynayan kadın takımı, Süper Kupa finalini de oynama başarısı gösterdi.

Bu başarıları konuştuğumuz esnada Başkan Kanan’ın telefonu çalıyor ve akşam oynanacak deplasman maçı için ayarlamalarını yaptıktan sonra “İşte böyle, gördüğün gibi. Bu otobüs ayarlamasıydı. Sandviçten, sporcuların suyu, ilacı, her şeyiyle ilgileniyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kafasındaki düzeni oturtamamaktan dert yanan Mehmet Kanan, “Bir spor salonumuz yok. Kulüp binamız yok. Vakıflar İdaresi’nin bir odasında kupalarımız bulunuyor. O hedefime ulaşamadım. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen genel kurulda yeniden başkan olarak görev aldım. Şimdi o bahsettiğimiz hedefler için yeni yönetimle bu işleri görüşeceğim. Bunları yaparak bırakmayı isterim ama olmadı bir türlü” dedi.

Ekonomik sıkıntılara da vurgu yapan Kanan, “Bu ekonomik krizde yetişemiyoruz. Ne kadar bütçe ayrılırsa ayrılsın yetmiyor. Zor çekiyoruz. Spor camiası içindeki diğer voleybol kulüplerinden çok gerideyiz” ifadelerini kullandı.

kanan.jpg

Yalnız olarak görevi yürüttüğünden şikayetçi Mehmet Kanan. Beraber yola çıktığı arkadaşlarının zamanla emekli olarak ayrıldığını söyleyerek “İdari yönden de çok yalnız kaldım” dedi.

“Dairede oluşum hasebiyle orada istişare ediyorduk, biraz daha destek alıyorduk ama herkes haklı olarak emekli oldu, evine yerine çekildi. Daha da yalnızlaştım” diyen Kanan,

Özellikle son 3-5 yıldan bu yana daha da yalnızlaştığını belirterek, “Gerçekleşen genel kurulda hiç yeni isim gelmedi. Yeni nesle sevdiremedik, içimize katamadık bir türlü… Bütün şeyleri tek başıma üstlenmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

 

Devam ettiği görevinde kafasında bazı düşünceler olduğunu aktaran Vakıflar Spor Kulübü Başkanı Mehmet Kanan, “Belki bu yıl amaçladığım şeylerin bazılarını inşallah yerine getiririm. Bir lokal binamız yok. Bir spor salonumuz yok. Maddi açıdan çok sıkıntılar var. Yönetim olarak bir Vakıflar koluyuz ama yönetimsel olarak da rayına oturtmak isterim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Bu haber toplam 3807 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.